Peste 400 de oameni au mărşăluit duminică ore întregi prin Galaţi, însă nu s-au înregistrat incidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele antiguvernamentale de la Galaţi s-au desfăşurat duminică pe durata a aproape opt ore. Protestanţii au mărşăluit paşnic prin oraş şi au scandat lozinci. Un grup de tineri a încercat să tulbure spiritele, provocând oamenii să atace Prefectura şi să blocheze traficul, dar nu au avut succes.

Protestul a început duminică, la ora 12.30, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. "Nucleul" iniţial, însumând cam 100 de persoane (în mare parte pensionari) a pornit în marş către Poliţia Judeţului şi Ultimul Leu, de unde s-a întors către zona Palatului de Justiţie. Apoi, protestatarii, care scandau lozinci anti-Băsescu şi anti-guvern, s-au îndreptat spre Palatul Prefecturii, unde, la ora 15.00, s-a atins apogeul protestelor: peste 400 de oameni  - mai ales vârstnici, dar şi tineri şi chiar familii cu copii - erau la un moment dat acolo.

image

"Grosul" a fost reprezentat de pensionarii conduşi de Vasile Panţuş (liderul asociaţiei de pensionari "alipite" PSD). De altfel, pensionarii din această grupare şi-au adus aminte, la un moment dat, că au o mai veche răfuială cu liderul PDL Mircea Toader şi a încercat să meargă la vila acestuia pentru a protesta. Din motive necunoscute, s-au răzgândit pe la jumătate drumului şi au revenit la Prefectură.

În linii mari, protestele au fost vioaie, dar civilizate. Au existat însă şi două momente uşor penibile. Primul s-a consumat pe la 15.30, când un grup de tineri (se pare că este vorba despre o parte a unei galerii de fotbal!) au început să scandeze vorbe obscene. Au fost potoliţi de lipsa de reacţie a celorlalţi participanţi, care au părut că se delimitează de ei. La scurt timp, aceeaşi tineri au încercat să incite protestatarii să ia cu asalt Prefectura, însă tot fără succes.

Începând cu ora 17.00, circa 100 de protestatari, de data asta tineri, au mărşăluit din nou prin oraş, de la Prefectură către Păpădie şi apoi către Ultimul Leu. Apoi au revenit la Prefectură, numărul lor scăzând la aproximativ 50 între timp. În jurul orei 20.00, manifestaţia s-a spart.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite