Teroriştii, vânaţi cu nava-minune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasul care va păzi frontiera de Est a Uniunii Europene a fost lansat ieri la apă, la Galaţi.

Principalele atentate teroriste din SUA, de la 11 septembrie 2001

Construită integral la Galaţi, în Şantierul Naval Damen, nava a costat 24,7 milioane de euro, fiind cea mai scumpă şi mai performantă navă de patrulare din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

CITEŞTE ŞI:   Cea mai mare navă a Poliţiei Române de Frontieră a fost lansată astăzi la apă

Achiziţionarea MAI 1105 reprezintă unul dintre paşii făcuţi de către autorităţile române pentru aderarea la spaţiul Schenghen, programată pentru anul viitor. „Le promit românilor că, la 27 martie, anul viitor, România va fi integrată în spaţiul Schengen", a declarat Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor, prezent la lansare.

Membrii echipajului, aleşi prin concurs

Echipajul va fi format din 19 membri, din care patru ofiţeri şi 15 agenţi. „Echipajul urmează să fie selectat din structurile Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, iar după ce vor fi selectaţi aceşti oameni vor susţine un concurs pentru ocuparea locurilor în echipaj", a declarat purtătorul de cuvânt al IGPF, inspector principal Fabian Bădilă.

Muncitorii din şantier erau ieri emoţionaţi, deşi nu au asistat la lansarea la apă. „E frumos când vezi că din mâna ta iese ceva atât de complex şi de util. Cred că toţi de aici avem de ce să fim mândri, mai ales că este una dintre puţinele, dacă nu chiar singura de acest gen construită în România", a declarat Viorel Popovici, sudor. Până la intrarea în folosinţă a navei MAI 1105, preconizată pentru luna septembrie a acestui an, şantierul din Galaţi va trebui să o echipeze cu armament şi să-i realizeze finisajele interioare.

Vasul are lungimea de 66 de metri, lăţimea de 10,25 metri, o rază de acţiune este de minimum 1.800 de mile marine şi o viteză de patrulare de 12 noduri. De asemenea, vasul este dotat cu un heliport şi cu echipamente de combatere a poluării pe mare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite