Cea mai mare navă a Poliţiei Române de Frontieră a fost lansată astăzi la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasul va fi folosit la supravegherea frontierei maritime a României şi a frontierei externe a Uniunii Europene şi este cea mai importantă comandă românească pe care compania Damen a primit-o după privatizarea din urmă cu 10 ani

Nava are o valoare de 24,7 milioane de euro (fonduri Schengen) şi are ca principale misiuni prevenirea şi combaterea pirateriei şi a actelor teroriste, controlul navelor şi ambarcaţiunilor, căutarea navelor aflate în pericol şi salvarea echipajelor acestora.

De asemenea, nava este prevăzută cu capacităţi de operare şi manevrare a elicopterelor în zona pupa şi cu capacităţi de prevenire şi combatere a poluării pe mare şi de stingere a incendiilor. De pe noua navă se vor putea realiza şi aterizări-decolări cu elicopterul.

Vasul are lungimea maximă de 66 metri, lăţimea maximă de 10,25 metri, echipajul de 19 persoane + 5 vip şi raza de acţiune de minimum 1.800 mile marine la viteza de patrulare de 12 noduri.

 Capacitatea de transport a navei include şi maximum 100 de persoane, inclusiv echipajul. Nava are o durată de viaţă de 30 de ani şi are certificare din partea „Bureau Veritas”.

La eveniment a fost prezent şi Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite