Principalele atentate teroriste din SUA, de la 11 septembrie 2001

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din septembrie 2001, autorităţile din SUA au deconspirat mai multe atentate teroriste, pe teritoriul american, care vizau fie oraşele americane, fie bazele militare. Iată principalele tentative descoperite în ultimul deceniu.

Mai 2010
Ultimul atentat terorist dejucat de forţele de ordine din Statele Unite ale Americii a avut loc sâmbătă, când zona Times Square din centrul oraşului New York a fost evacută şi închisă, după ce geniştii au găsit explozibil într-o maşină abandonată în parcare. Mai multe persoane au văzut un om părăsind în fugă locul, iar din maşina a început să iasă fum.

Poliţia americană ajunsă în Times Square a chemat geniştii, care au descoperit aproximativ 45 de kilograme de îngrăşământ azotat, trei butelii cu propan, focuri de artificii, două bidoane cu benzină şi două deşteptătoare cu baterii unite printr-un fir electric.

În prezent, autorităţile au arestat o persoană în cazul atentatului eşuat de sâmbătă, fiind vorba de un bărbat pakistanez naturalizat în SUA. Suspectul a fost identificat în urma unei înregistrări video.

Vezi VIDEO pe adevărul.it

Mai 2007
O baza americană din New Jersey a fost următoarea ţintă a unui atentat terorist, informează cotidianul britanic "The Telegraph". Şase bărbaţi au fost arestaţi după ce au vrut să atace soldaţii unităţii Fort Dix cu grenade şi mai multe puşti de asalt.

Decembrie 2009
Chiar în ziua Crăciunului, un nigerian cu viză pentru SUA a încercat să arunce în aer un avion care survola oraşul Detroit, folosindu-se de explozibilul ascuns în lenjeria intimă. Umar Farouk Abdulmutallab a fost acuzat de şase infracţiuni privind terorismul şi se află în continuare în custodia statului american.

Noiembrie 2009
Nidal Malik Hasan, un ofiţer din cadrul armatei americane, care lucra ca psihiatru, a împuşcat mortal 13 persoane în cea mai mare bază militară din SUA, Fort Hood. În timpul schimburilor de focuri, forţele de ordine l-au rănit pe Hasan, care ulterior a fost acuzat de 13 crime cu premeditare şi alte 32 de tentative de omor.

Decembrie 2001
Un cetăţean britanic, Richard Reid, aflat la bordul unui avion care decolase la Paris, cu destinaţia Miami, a ascuns exploziv în pantoful său. Tentativa de a detona bomba de la bordul aeronavei a fost descoperită, iar cursa a fost redirecţionată către aeroportul Logan din Boston. În 2003, instanţa a stabilit că britanicul este vinovat de acte de terorism şi l-au condamnat la închisoare pe viaţă.

11 Septembrie 2001
Evenimentele din 11 septembrie 2001, care au ucis aproximativ 3.000 de persoane, au determinat autorităţile statelor din întreaga lume să-şi regândească şi să-şi întărească măsurile de securitate aplicate în traficul aerian.

În toamna anului 2001, mai mulţi terorişti din cadrul grupării al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale, care au decolat de pe aeroporturi americane diferite, pentru a efectua un atac sinucigaş coordonat, în mai multe puncte-cheie din SUA. Două dintre aeronave au lovit World Trade Centre din New York, cauzând prăbuşirea turnurilor gemene. Al treilea avion s-a prăbuşit în capitala SUA, la Washington, chiar în clădirea Pentagonului pe care o avea ca ţintă, iar al patrulea s-a prăbuşit în Pennsylvania.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite