Medicul care a operat-o pe Loredana, femeia revenită din morţi: „A fost foarte complicat. Nici nu mai ştiu cât a durat operaţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre medicii cărora Loredana Jalbă le datorează a doua sa naştere după 13 zile de comă profundă este medicul neurochirurg, Cătălin Grigorică. Fiind de gardă, a preluat pacienta imediat după ce a fost adusă cu ambulanţa la la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a intrat cu ea în sala de operaţii.

Avea capul sfărâmat
Alături de întregul colectiv medical care a muncit pentru salvarea vieţii Loredanei, dr. Cătălin Grigorică a avut la rândul său un rol determinant.
Multitudinea leziunilor pacientei şi gravitatea acestora au fost impresionante chiar şi pentru experimentatul medic neurochirurg.

CITIŢI ŞI:

VIDEO/Fata care a înviat după 13 zile din moarte clinică se plimbă pe holurile spitalului. Poate fi ucisă de sistem, deoarece nu are bani pentru o investigaţie RMN

Femeia care s-a întors din moarte

Femeia care a înviat din morţi:"Îmi doresc să am un copil.Sper ca Dumnezeu să mă ajute să îmi îndeplinesc acest vis"


„Am primit pacienta în comă profundă, după un stop cardio respirator resuscitat, cu traumatism cranio cerebral grav, fractură cominutivă de boltă craniană. Adică bolta craniană („ţeasta") era spartă în mai multe bucăţi. Fragmentele de os ale craniului apăsau pe sinusul sagiral superior, una dintre cele mai importante vene ale creierului. Norocul fetei a fost că fragmentele de os nu au înţepat vasul respectiv. Suturarea (coaserea n.n) acestui vas ar fi fost extrem de dificilă", explică dr. Cătălin Grigorică.

Mărturiile femeii care a înviat după 13 zile: "Era întuneric total"

Miracol/O gălăţeancă s-a trezit din comă după două săptămâni, deşi medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire


În legătură cu intervenţia chirurgicală în sine, dr. Grigărică ştie când a intrat în sala de operaţie, dar nu şi când a ieşit. „A trebuit să scot fragmentele respective, multe şi micuţe ca să pot să-i cos plaga. O chestie foarte migăloasă. Nici nu mai ştiu cât a durat operaţia. Ştiu când am intrat dar nu mai ştiu când am ieşit. Aşa se întâmplă mereu în neurochirurgie" , afirmă spune medicul neurochirurg.

După o excursie în lumea morţilor, Loredana Jalbă vrea să pună Primăria Galaţi la plată


Tinereţea a salvat-o
În acelaşi timp, dr. Grigorică a ţinut să precizeze că în cei patru ani de când profesează la Galaţi, acesta este primul caz de o asemenea gravitate, extremă.
„Ca şi gravitate din punct de vedere neurologic, mai gravă decât o comă de gradul III nu este decât moartea. Intervenţia chirurgicală nu a fost una complexă în sine. Cazul era grav deoarece în cele de acest gen, mortalitatea este extrem de mare. Se spune că, prin excepţie, doar tinerii şi copii au puterea să revină. Ei au resurse biologice şi nu au alte boli asociate. Sunt aici de patru ani şi nu am mai văzut aşa ceva. La Bucureşti, am mai întâlnit", a mai afirmat dr. Cătălin Grigorică.


Cât despre şansele de recuperare ale Loredanei Jalbă, medicul care a operat-o ne-a mai declarat primul an de zile va fi hotărâtor.
„Va avea nevoie de recuperare. De obicei, etapa cea mai importantă a recuperării este în primul an. Ce reuşeşti până atunci, cu aia rămâi pentru totdeauna", a declarat medicul neurochirurg.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite