TOP FORBES Gălăţeanul Andrei Lişinschi jr este cel mai tânăr miliardar din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri în vârstă de doar 26 de ani este pe poziţia 462 în topul Forbes 500 miliardari, ediţia 2011. Averea i-a scăzut cu cu circa 40%, dar rămâne în continuare impresionantă pentru cineva de vârsta lui.

A ieşit din criză pentru a intra în executare silită. Acesta pare a fi parcursul celei mai importante dintre afacerile deţinute de omul de afaceri Andrei Lişinschi. La începutul anului 2010, odată cu primele semne de slăbiciune a crizei financiare, veneau şi primele motive de bucurie pentru familia omului de afaceri gălăţean.

CITEŞTE ŞI:

Vezi cum au strâns peste 40 de milioane de euro într-un singur an miliardarii gălăţeni Humă şi Mantu

TOP 500 FORBES Secretele creşterii averilor bogaţilor Galaţiului

Cel puţin asta se putea înţelege din declaraţiile făcute pentru „Adevărul" de directorul grupului de firme Profiland-Intfor, din care reieşea că, în primele trei luni ale anului, cererea de tablă laminată şi ţevi de oţel era într-o creştere spectaculoasă, fapt care a determinat o creştere a producţiei de circa patru ori.

„Se munceşte foarte mult astfel încât, în aprilie, am ajuns la o producţie lunară de 5.000 de tone de tablă zincată, tablă zincată vopsită şi profile formate la rece. În ianuarie am produs doar 1.200 de tone", declara Radu Anghelcovici, directorul general adjunct al grupului de firme deţinut de familia Lişinschi.

Pentru a face faţă comenzilor, conducerea companiei a reangajat o parte dintre salariaţii pe care i-a disponibilizat în 2009, când grupul de firme era ameninţat chiar cu închiderea.

Andrei Lişinschi Junior

Din păcate însă, semnalele au fost înşelătoare, iar perspectivele optimiste au fost repede invalidate de realitate. Criza a continuat să-şi facă simţite efectele negative în economia românească, ceea ce pentru grupul de firme controlat de omul de afaceri gălăţean s-a transformat într-o piedică în rambursarea creditelor angajate.

Primele zvonuri privind intrarea în incapacitate de plată şi începerea procedurilor de executare silită au apărut la finele lui 2010, dar ele nu au fost confirmate niciodată oficial.

Pe 24 iunie 2011, însă, corpul executorilor bancari ai UniCredit Ţiriac Bank publica un anunţ de vânzare a terenurilor aflate în proprietatea Agrotransport SA din Galaţi (societate deţinută în proporţie de 85% de Profiland SRL) - active care se constituiau în garanţii pentru un credit de 12 milioane de euro. Obiectul executării? Patru terenuri, cu o suprafaţă însumată de circa 15.000 de metri pătraţi.

Absolvent de relaţii internaţionale, Andrei Lişinschi junior a preluat în 2008, pe când avea doar 23 de ani, 75% din acţiunile grupului de firme Profiland-Intfor.

Andrei Lişinschi Junior

A avut nevoie cam un an de zile până să se adapteze rolului de administrator, însă, pentru luarea deciziilor în cadrul companiei, Andrei Lişinschi junior se consultă întotdeanuna cu tatăl său, cel care i-a cedat controlul.

În ultimii trei ani, prin compania Profiland, care deţine în prezent 83% din Intfor, Lişinschi a investit în jur de 30-35 milioane euro în achiziţionarea unei linii de tablă zincată, cu o capacitate de producţie de 150 de mii de tone pe an, o linie de tablă vopsită, având o capacitate de 80 de mii de tone pe an, un laminor 20 High, o linie de decapare şi o linie de alucobond.

Aflaţi cât de mare este averea miliardarului Andrei Lişinschi din noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl gasiti la chioscurile de ziare!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite