TOP 500 FORBES Secretele creşterii averilor bogaţilor Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rapotan-Arabesque a rămas cel mai bogat dintre gălăţeni
Rapotan-Arabesque a rămas cel mai bogat dintre gălăţeni

Topul „Forbes 500 miliardari", ediţia 2011, consemnează o situaţie paradoxală în ceea ce-i priveşte pe bogaţii Galaţiului: criza a dus la o creştere explozivă a averilor lor. Dacă în 2010, au intrat în Top 11 miliardari gălăţeni cu o avere totală estimată la 332 de milioane de euro, în 2011 avem 13 superbogaţi, care au la un loc 553 milioane de euro.

Rapotan (Arabesque) s-a orientat spre micii meseriaşi

Cel mai bogat gălăţean rămâne Cezar Virgil Rapotan (46 ani), proprietarul concernului Arabesque (care în afara bradului bază mai include şi Chorus, Legato, Brico şi Sibel), care a urcat spectaculos de pe locul 65 pe locul 18 în topul naţional, în vreme ce averea lui a crescut cu 220%!

Secretul acestei creşteri impresionate -în plină criză - este acela că omul de afaceri nu şi-a oprit investiţiile de teama recesiunii, ci a schimbat puţin abordarea. Dacă până acum un an Arbesque era furnizor de materiale de construcţii pentru firmele mari, în prezent are o ofertă largă pentru micii meseriaşi şi chiar pentru persoanele fizice. Faptul că strategia s-a dovedit bună o demonstrează creşterea averii patronului şi a profitului firmelor sale: peste 9,1 milioane de euro în 2010.

Miron (Mairon) a mizat pe tehnologia de ultimă oră

Ascuns de ochii lumii, miliardarul Costel Miron (51 ani - grupul Mairon) a reuşit şi el să-şi crească averea în ultimul an cu peste 50%.

Creşterea are mai multe secrete. Cel mai important este dezvoltarea Mairon Tubes, care este unul dintre cei mai mari fabricanţi de ţevi speciale din România, având o tehnologie de ultimă oră care face produsele competive pe pieţe externe extrem de pretenţioase. Al doilea secret este orientarea livrărilor de produse metalurgice către spaţiul ex-iugoslav, prin contruirea unui uriaş depozit la Jebel, lângă Timişoara.

Găvăneanu (Port Docuri) a găsit noi tipuri de clienţi

Proprietarul ambelor porturi de mărfuri generale ale Galaţiului - Portul Docuri şi Portul Bazinul Nou (în fapt, cele mai importante porturi de pe Dunăre) - a reuşit să facă şi el un salt important în privinţa averii, chiar dacă fluxul de mărfuri a fost în scădere. Corneliu Găvăneanu (60 ani) este al 83-lea miliardar din România (anul trecut era pe 100).

Secretul creşterii averii sale: s-a reorientat către alte fluxuri de mărfuri după ce clientul său de bază, ArcelorMittal SA, şi-a redus drastic activitatea. Ponderea livrărilor de produse agricole, cherestea şi produse petroliere a crescut, iar de aici şi prosperitatea.

Istrate (Vega) preferă contractele cu profit mic, dar sigur

Ajuns la 62 de ani, managerul grupului de construcţii Vega, Corneliu Istrate, a decis să lase cea mai mare parte a deciziilor executive în mâna copiilor săi -Anca şi Ionuţ. Chiar dacă averea familiei a stagnat în ultimii doi ani, afacerile grupului sunt de succes, în condiţiile în care piaţa construcţiilor s-a prăbuşit.

Familia Istrate este în acest moment pe locul 93 între bogaţii României, iar secretul este dezvăluit de seniorul Corneliu: „Muncă multă şi alegerea cu mare grijă a contractelor. Un profit mai mic, dar sigur, este de preferat unui profit mare, dar cu risc mare".

Aflaţi cât de mare este averea miliardarilor Galaţiului din noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl gasiti la chioscurile de ziare!

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

 

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite