Captură record de ţigări de contrabandă la Galaţi. Aproape 14 milioane de ţigări au fost confiscate dintr-o fabrică ilegală FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilaj din fabrica de ţigări de contrabandă de la Galaţi
Utilaj din fabrica de ţigări de contrabandă de la Galaţi

Fabrica de ţigări clandestină funcţiona la marginea Galaţiului, într-o hală din apropierea castrului roman de la Tirighina. 43 de persoane au fost audiate noaptea trecută de către poliţişti, care au făcut şi 20 de descinderi la domiciliul unor suspecţi.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galaţi, au realizat o captură record de ţigări contrafăcute, după ce au descoperit şi neutralizat o amplă reţea de traficanţi, compusă din cel puţin 43 de persoane.

Utilajele din fabrica de ţigări clandestină

După o anchetă care durează e câteva luni, poliţiştii şi procurorii au descins joi la 20 de locaţii, prilej cu care 43 de persoane, printre care şi şase cetăţeni bulgari, au fost ridicate pentru audieri. Acestea s-au prelungit în noaptea de joi spre vineri şi vor continua, cu siguranţă, şi în week-end.

CITEŞTE ŞI

UPDATE Mafioţii din Galaţi şi-au ţinut câteva luni angajaţii prizonieri în fabrica ilegală de ţigări!

La ancheta privind fabrica ilegală de ţigări de la Galaţi a participat şi SRI. Au fost reţinute 26 de persoane, printre care şase bulgari şi un neamţ

Trei capi mafioţi identificaţi

În urma cercetărilor efectuate şi a probelor administrate în cauză, s-a stabilit că începând din luna iunie 2011, cetăţenii români  C.Eugen (44 de ani), P.C. Marian (31 ani) şi M. Bogdan (28 ani), au constituit un grup infracţional organizat specializat în operaţiuni de producere şi distribuire de ţigarete contrafăcute, grup la care au aderat ulterior şi alte persoane.

Utilajele din fabrica de ţigări clandestină

Aceştia au fabricat clandestin într-o locaţie din oraşul Galaţi  peste 14 milioane de ţigări, pe care le-au ambalat în 1.520 baxuri, conţinând fiecare câte 500 pachete de ţigări  marca Viceroy. Dintre acestea, au distribuit în mai multe localităţi din România cantitatea de 150 baxuri. Valoarea totală a mărfii depăşeşte 1,5 milioane de lei!

Utilajele din fabrica de ţigări clandestină

Potrivit procurorilor, membrii grupului infracţional cumpărau tutun vrac, pe care ulterior îl transformau în ţigarete. Ei aveau o linie industrială de fabricat ţigarete, o linie de fabricat pachete, precum şi o tipigrafie pentru ambalaje şi timbre. Pe pachete aplicau timbre de acciza falsificate la propria tipografie.

Vom reveni cu amănunte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite