Proteste şi huiduieli la spital: "Criminalilor! Aţi lăsat doi copii fără mamă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudele femeii moarte după naştere au venit să afle adevărul Foto: Adrian Obreja
Rudele femeii moarte după naştere au venit să afle adevărul Foto: Adrian Obreja

După o săptămână de la decesul Fănicăi Costea, rudele sale afirmă că li se ascunde adevărata cauză a tragediei.Un grup de 23 de persoane, alcătuit din rude şi prieteni, a venit la spital pentru a afla ceea ce s-a întâmplat cu exactitate în dimineaţa în care Fănica Costea a născut un copil perfect sănătos şi apoi a murit.

Moartea Fănicăi Costea, pe masa de operaţie, la scurt timp după ce a dat naştere unui băieţel de patru kilograme, perfect sănătos, ridică multe întrebări.

CITEŞTE ŞI

Moarte suspectă la Spitalul Judeţean: o femeie a murit imediat după ce a adus pe lume un băieţel

Urmărire penală în cazul lehuzei moarte

Gălăţenii sunt revoltaţi de indiferenţa criminală amedicilor

Familia, rudelele şi prietenii Fănicăi afirmă că nu cred verdictul medicilor legişti care au efectuat necropsia şi că vor să afle ce s-a întâmplat cu adevărat în orele scurse de la internarea gravidei şi până în momentul în care aceasta şi-a dat sufletul.

Îmbrăcaţi cu tricouri pe care era imprimată poza celei care a murit, deşi avea sau ar fi trebuit să aibă în preajmă medici şi asistente, cele 23 de persoane primite în biroul directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea, au scandat: Vrem Dreptate!


Vrem o explicaţie de la cei care au asistat la naştere. Ni s-a spus că a murit şi atât. Astăzi vrem răspunsuri. Cei care sunt responsabili să iasă în faţă ! De ce îi ascundeţi? Au rămas doi copii singuri pe lume", spuneau rudele Fănicăi Costea.


Acuzaţii şi acuzatorii, faţă-n faţă
Ca să almeze spiritele, directorul Spitalului Judeţean, dr Marin Crăciun le-a chemat pe dr. Dimitriu, dr. Bratu care au fost de gardă când s-a produs tragedia, pentru o discuţie lămuritoare cu soţul şi surorile femeii decedate.

Din păcate, după mai bine de 30 minute de „dialog al surzilor", rudele decedatei au rămas cu acelaşi gust amar.


Au vorbit între ei, şi-au făcut poezia şi apoi ne-au spus-o nouă. Ei au băgat-o în pământ şi or să plătească pentru asta. A trebuit să stăm de dimineaţă aici, ca să obţinem câteva cuvinte şi tot degeaba. Este clar că au lăsat-o să moară aruncată într-un pat", a declarat Marian Costea, rămas văduv după moartea soţiei.


Huiduieli şi urări de „bine"
Cu asta s-au ales doctoriţele Dimitriu şi Bratu din partea familiei şi prietenilor lehuzei decedate, la ieşirea din biroul directorului spitalului, după explicaţiile date în faţa soţului şi surorilor lehuzei.


Să dea Dumnezeu să ajungeţi lângă Fănica, pentru că omorâţi oameni. O să vă aduc flori la mormânt", strigau cei adunaţi în holul spitalului, în momentul în care le-au văzut pe cele două.


Replica doctoriţei Dimitru, aruncată peste umăr în timp ce se îndepărta în fugă, a fost năucitoare: „Foarte bine, foarte bine. Aşa să fie !".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite