De necrezut! Penalităţi de 3.700 de lei pentru o factură de 27 de lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violeta Iancu este obligată să plătească penalităţi în valoare de 3.700 de lei, calculate de o firmă de recuperare care a preluat „datoria" de la Vodafone. Nici compania de telefonie mobilă şi nici instanţele gălăţene nu au anunţat-o că are de achitat un debit restant.

Citiţi şi:

Spitalul de Urgenţă este ameninţat din nou cu executarea silită

Gălăţeanca Violeta Iancu (35 de ani), de profesie analist, trăieşte un adevărat coşmar încă din luna mai 2010, când a primit prin poştă o notificare de executare silită.

Conform documentului expediat de executorul judecătoresc Viorel Ţigănuş din Tecuci, femeia are de plătit 91,69 de dolari şi 3.733,05 lei, reprezintând penalităţi de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere din 2001 şi până la data de 31.05.2010.

După ce şi-a revenit din şocul unei asemenea „surprize", Violeta Iancu a înţeles că este vorba de o banală datorie de 27 de lei către Vodafone, din anul 2001, de care nu a fost înştiinţată de-a lungul anilor şi care s-a transformat în această imensă datorie pe care este obligată s-o achite.

„N-am ştiut nimic. Nu mi-au spus despre această sumă când am încheiat contractul cu ei, în urmă cu nouă ani. N-am primit nicio citaţie sau altceva până să mă anunţe că vor să mă execute silit", ne-a declarat Violeta Iancu.

Marii datornici la întreţinere riscă să ajungă pe străzi. 350 de gălăţeni sunt în procedură de executare silită

Cazul gălăţencei este plin de ciudăţenii. De pildă, procesul deschis de firma de recuperare SC Mars Collection SRL, care a preluat datoria de la Vodafone, s-a judecat la Judecătoria Constanţa, cu toate că Violeta Iancu locuieşte în judeţul Galaţi.

Penalităţi fără explicaţii

De neînţeles este modul în care s-a făcut cercetarea judecătorească la Judecătoria Constanţa, care nu a chemat-o pe tânără pentru a-i lua măcar o declaraţie.

Protecţia Consumatorilor a fost executată silit pentru o gafă de proporţii a angajaţilor săi

Mai mult, judecătorii nu au cerut explicaţii nici despre modul în care firma de recuperare a calculat penalităţile şi nici cum a fost posibil să treacă nouă ani de la presupusa neplată a datoriei de 27 de lei.

"Această împrejurare întăreşte convingerea că instanţa de fond, Judecătoria Constanţa, nu a analizat cauza şi în consecinţă, s-a pronunţat în absenţa unei cercetări judecătoreşti", ne-a declarat avocata Beatrice Martiş, care o reprezintă în justiţie pe Violeta Iancu.

În replică, executorul judecătoresc Viorel Ţigănuş susţine că hotărârea judecătorească îndeplineşte condiţiile cerute de lege pentru a putea fi pusă în executare.

Exclusiv: Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, executată silit pentru că a dat ţeapă unui avocat!

"Hotărârea a fost investită cu formulă executorie. Restul nu ţine de competenţa mea. Vă pot spune că am căutat-o pe Violeta Iancu la adresa pe care o aveam şi nu am găsit-o. Dacă la aceeaşi adresă au ajuns şi citaţiile, e clar de ce nu ştia nimic despre proces", ne-a precizat executorul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite