Spitalul de Urgenţă este ameninţat din nou cu executarea silită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare spital din oraş are deja conturile blocate şi riscă să fie executat silit pentru că nu a plătit 124.000 lei unui furnizor. Firma furnizoare a cerut Tribunalului Galaţi emiterea unei ordonanţe de plată pentru achitarea unor facturi restante din 2006 şi 2009.

Principala unitate spitalicească din Galaţi se îndreaptă încet, dar sigur, spre imposibilitatea de a mai oferi servicii medicale.

După ce mai mulţi furnizori au obţinut blocarea conturilor spitalului de urgenţă până la achitarea datoriilor, iar bolnavii vin cu medicamente de acasă pentru a se trata, acum există riscul ca unitatea să fie executată silit din nou.

N-a plătit de 4 ani!

Firma „G.B. Indco" SRL Bucureşti a chemat în judecată Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei" Galaţi la Tribunal şi cere emiterea unei ordonanţe de plată pentru suma de 124.800 de lei.

Banii reprezintă contravaloarea dezinfectanţilor şi capsulelor filtrante livrate între anii 2006 şi 2009.

În cele 14 contracte de achiziţie încheiate de spital cu firma bucureşteană se stipulează penalităţi de 0,05% pentru fiecare zi de întârziere după o perioadă de graţie de 90 de zile.

Este inutil să mai amintim că unitatea spitalicească nu a avut bani să achite facturile la timp, motiv pentru care acum trebuie să plătească penalităţi şi dobânzi de întârziere.

Conducerea Direcţiei de Sănătate apelează în disperare de cauză la autorităţile locale şi judeţene pentru a salva Spitalul de Urgenţă.

„Spitalul Judeţean este pe minus. Situaţia financiară eeste grea, iar blocarea conturilor înseamnă doar începutul dezastrului. Trebuie găsite urgent soluţii. Fac un apel la autorităţile locale să sprijine această unitate, pentru că totuşi este în interesul populaţiei întregului oraş", ne-a declarat Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Procesul va avea termen luna viitoare, până când spitalul trebuie să facă rost de bani pentru a scăpa de executarea silită.

În momentul de faţă există chiar pericolul unei infecţii intraspitaliceşti pentru că materialele sanitare achiziţionate de pacienţi nu respectă întotdeuna standardele de calitate.

Risc de infecţii

„La Spitalul Judeţean Galaţi, materialele sanitare sunt achiziţionate de către pacienţi sau de personalul sanitar, ceea ce nu este în regulă, pentru că nu se respectă standardul de calitate întotdeauna. Nu avem de unde să ştim ce cumpără oamenii de pe piaţă. Există riscul de a apărea infecţii intraspitaliceşti", susţine Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite