EXCLUSIV/Fost candidat la Senat, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Gheorghe Balâc, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie, a fost trimis în judecată ieri de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi pentru evaziune fiscală.

Citiţi şi:

Trei ani de puşcărie pentru un fost candidat la Senat

Fost candidat la Primăria Galaţi şi Senatul României, Balâc este acuzat de procurori că în perioada 2006-2009 nu a plătit impozitele şi contribuţiile către bugetul de stat, cauzând un prejudiciu de 24.178 de lei.

În urma verificărilor s-a descoperit că firma administrată de omul de afaceri, SC Comtrimex SA Galaţi, a avut bani disponibili în conturile din bănci, dar datoriile la stat nu le-a plătit.

Gheorghe Balâc le-a declarat anchetatorilor că a folosit sumele din casă, care au variat între 280.000 şi 480.000 de lei, pentru cheltuielile curente ale societăţii.

Pentru noua ispravă, fostul candidat la Senat poate primi încă trei ani de puşcărie.

A încercat să mituiască un magistrat

Gheorghe Balâc a devenit cunoscut după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când încerca să ofere 1.000 de lei drept mită unei grefiere de la Tribunalul Galaţi.

S-a stabilit ulterior că în perioada 15 septembrie - 12 noiembrie 2008, Balâc i-a promis grefierei suma de 650.000 lei pentru ca, în schimb, femeia să intervină la un judecător de la Tribunalul Galaţi pentru a-l determina să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă într-un proces comercial.

Magistratul urma să primească 500.000 lei, iar grefierei i-ar fi intrat în buzunar 150.000 lei.

Corupţie la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi

Gheorghe Balâc şi-a susţinut permanent nevinovăţia, dar judecătorii au apreciat că există suficiente probe pentru a-l trimite după gratii pentru trafic de influenţă pe omul de afaceri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite