Trei ani de puşcărie pentru un fost candidat la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri a încercat să ofere 500.000 de lei noi unui judecător, pentru a câştiga un proces

Tribunalul Galaţi a menţinut hotărârea Judecătoriei, prin care fostul candidat la Senat, Gheorghe Balâc, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă.

Un complet de judecată din cadrul Tribunalului Galaţi a stabilit zilele trecute că Gheorghe Balâc se face vinovat de cumpărare de influenţă, aşa cum stabiliseră iniţial şi magistraţii de la Judecătoria Galaţi.

Gheorghe Balâc este şi om de afaceri iar de aici i s-au tras toate necazurile. În perioada 15 septembrie - 12 noiembrie 2008, Balâc i-a promis unei grefiere de la Tribunalul Galati, suma de 650.000 lei pentru ca, în schimb, femeia să intervină la un judecător de la Tribunalul Galaţi pentru a-l determina să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă într-un proces comercial. Magistratul urma să primească 500.000 lei, iar grefierei i-ar fi intrat în buzunar 150.000 lei.
Gheorghe Balâc a susţinut mereu că este nevinovat, dar judecătorii au fost de altă părere. Tribunalul Galaţi a respins acum câteva zile apelul declarat de omul de afaceri, ceea ce înseamnă că bărbatul va sta după gratii în următorii trei ani.

Flagrant cu 1.000 de lei

Hilar este că Gheorghe Balâc a fost prins în urma unui flagrant organizat de procurorii anticorupţie, dar suma oferită denunţătoarei de omul de afaceri este de doar 1.000 de lei. Asta în condiţiile în care se vehicula suma de 650.000 de lei pentru cumpărarea sentinţei într-un dosar comercial.
Avocatul Gigel Potrivitu, care l-a reprezentat pe Balâc, susţine că flagrantul a fost oarecum forţat de anchetatori pentru că din interceptarea convorbirilor telefonice ar fi rezultat că grefiera s-a rugat efectiv de Balâc pentru a-i oferi bani în schimbul unei sentinţe favorabile.

În altă ordine de idei, omul de afaceri este protagonistul unor procese amuzante în justiţie. Acesta a dat în judecată Parlamentul României pentru a i se acorda câte un leu pentru fiecare acţiune de la societăţile privatizate de stat după 1990.

Instanţa de judecată a respins solicitarea bărbatului pentru că nu avea nici o bază legală. Gheorghe Balâc este arestat preventiv şi mai poate face recurs la Curtea de Apel Galaţi, o ultimă şansă de a obţine măcar o reducere a pedepsei.

La alegerile generale din 2008, într-o încercare disperată de a obţine imunitate, bărbatul a candidat pentru Senat din partea unui partid obscur , în Colegiul patru din Galaţi. Anterior, candidase şi pentru fotoliul de primar al Galaţiului, dar fără succes.


Cifră

650.000 de lei noi. Aceasta este suma oferită judecătorului şi grefierei de la Tribunalul Galaţi de către Gheorghe Balâc pentru pronunţarea unei sentinţe favorabile într-un dosar comercial.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite