Corupţie la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miloiu Eduard Claudiu, inspector fiscal, este acuzat de abuz în serviciu după ce DNA a constatat că întocmea rapoarte fiscale fictive.Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la peste 720.000 de euro, în afacere fiind implicaţi şi doi administratori de societăţi comerciale din Galaţi.

Procurorii DNA Galaţi i-au trimis în judecată pe Miloiu Eduard Claudiu, inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Galaţi, Pohrib Alexandru, administrator la SC TUBMETO SRL Galaţi şi SC MICMETO SRL Galaţi şi Miclescu Octavian, fost administrator la SC MICMETO SRL Galaţi.

Inspectorul fiscal este acuzat că a întocmit trei rapoarte de inspecţie fiscală la firmele administrate de Pohrib Alexandru, care nu aveau nici o legătură cu realitatea. Manevra a costat bugetul de stat 2.582.824 lei (aproximativ 723.480 de euro), ce reprezintă TVA şi impozit pe profit.

Miloiu Eduard Claudiu trebuie să răspundă acum pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în timp ce Pohrib Alexandru şi Miclescu Octavian vor fi judecaţi pentru evaziune fiscală şi complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni. "Judecarea inculpaţilor se va face în libertate", ne-a declarat procurorul-şef al DNA Galaţi, Gheorghe Ivan.

Procurorii anticorupţie au reţinut că în perioada februarie 2005-octombrie 2006, Pohrib Alexandru a întocmit mai multe documente contabile (facturi fiscale de cumpărări de mărfuri, contracte de prestări servicii), în baza cărora s-au înregistrat operaţiuni comerciale fictive pentru care trebuia plătit TVA în valoare de 2.566.040 lei.

Sechestru pe bunuri

Administratorul SC TUBMETO SRL Galaţi a fost ajutat de Miclescu Octavian, care la momentul respectiv era administrator la SC MICMETO SRL Galaţi, şi care a semnat mai multe documente de evidenţă contabilă privind operaţiuni comerciale fictive.

În luna decembrie 2005, Pohrib Alexandru a înregistrat în contabilitatea SC MICMETO SRL Galaţi, tot fictiv, o factură fiscală reprezentând lucrări de terasamente efectuate de SC MICMETO SRL Galaţi către SC TUBMETO SRL Galaţi.

Administratorul SC TUBMETO SRL Galaţi s-a sustras astfel de la plata a 16.784 lei reprezentând impozit pe profit.

Procurorii DNA Galaţi au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile care aparţin lui Miclescu Octavian şi Miloiu Eduard Claudiu în vederea recuperării prejudiciului.

Dosarul a ajuns deja pe masa Judecătoria Galaţi, urmând să primească un prim termen de judecată.

"Deocamdată nu am primit nimic oficial. Când se va întâmpla acest lucru, îi vom suspenda contractul de muncă inspectorului fiscal până la finalizarea procesului", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, George Marinescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite