Curtea de Conturi confirmă: Stimulentele şi sporurile de proiecte europene încasate de directorii din Primăria Galaţi sunt ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluirile făcute de Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Aparatul Propriu al Primăriei, cu privire la stimulente şi premierile pe care le-au încasat directorii şi şefii de serviciu din Primărie sunt confirmate de Curtea de Conturi.

CITIŢI ŞI:  Aici sunt banii dumneavoastră! În plină criză, Primăria Galaţi dă prime de 15% din salariu

Dezmăţ pe bani publici/ Prime şi stimulente nesimţite la Primăria Galaţi

Aici sunt banii dumneavoastră! 56 de şefi de lux la Primăria Galaţi

Printr-o adresă trimisă Sindicatului, Curtea de Conturi precizează că au fost acordate stimulete funcţionarilor publici din compartimente care, potrivit organigramei, nu sunt compartimente de specialitate cu atribuţii în administrarea creanţelor fiscale locale.

„Primăria municipiului Galaţi avea dreptul de a utiliza fondul de stimulente având ca sursă creanţele fiscale locale,  pentru acordarea de stimularea funcţionarilor publici din cadrul Direcţiei de impozite, taxe şi alte venituri locale. Doar 69 de persoane puteau primi acele stimulente”, se precizează în adresa respectivă.

Dezvăluiri: Sporuri ilegale la Primăria Galaţi. Prefectul contestă în Instanţă (UPDATE)

În atenţia Curţii de Conturi a fost şi sporul de proiecte europene de care au beneficiat circa 30 de persoane cu funcţii de conducere din Primărie.

„Aceste sporuri de proiecte europene sunt încasate şi de directorii Viorel Mancaş, Doina Stamate, Daniela Uzuneanu ( şef Serviciu), Baldovin Titina (referent).  Ei au făcut un curs  de management de cinci zile. Nu au studii de specialitate”, ne-a declarat liderul de sindicat.

Media anuală a sumelor primite, în ultimii trei ani, cu titlu de stimulente şi prime este de aproximativ 30.000 lei, unii directori încasând şi peste 40.000 lei.

"Noi am  primit un raport constatator, urmează să primim şi decizia finală a Curţii de Conturi”, a mai adăugat Marcel Gurzu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite