Galaţi: Angajaţii de la Protecţia Copilului îşi dau demisia pe capete. 100 de demisii din iulie şi până în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iolanda Bujeniţă a primit luna trecută un salariu de 274 lei
Iolanda Bujeniţă a primit luna trecută un salariu de 274 lei

Scăderea salariilor cu 25% i-a determinat pe 100 dintre angajaţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi să renunţe la locurile de muncă şi să-şi caute alte slujbe.

CITIŢI ŞI:  News Alert/ Protest spontan la Protecţia Copilului Galaţi: „Ne este ruşine că suntem români!”VIDEO/FOTO

Drama orfanilor: Asistenţii maternali îşi depun demisia în urma reducerilor indemnizaţiilor

Drama unei asistente maternale: „Mă doare sufletul că renunţ la copil”

Manon Cristoloveanu, directorul DGASPC Galaţi, susţine că principala cauză o reprezintă reducerea salariilor. Din iulie şi până în prezent 100 de salariaţi, dintre care 50 de asistenţi maternali, au plecat din sistem.

„Sunt angajati care au salariu de 400-500 de lei, în ciuda faptului că au studii superioare. Cât priveşte asistenţii maternali, o parte dintre ei au optat pentru pensionare anticipată, alţii au motivat că nu mai au posibilităţi financiare. La ora actuală, un asistent maternal are în grijă doi copii, şi aici nu mă refer la copiii care au dizabilităţi”, ne-a declarat directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Două angajate de la Protecţia Copilului ne-au mărturisit că nu-şi pot întreţine familiile cu un salariu de 400 de lei şi se gândesc serios să plece din sistem.

Iolanda Bujeniţă, consilier la Protecţia Copilului, ne-a aratat fluturaşul de salariu. Din cauză că nu şi-a mai putut achita ratele la bănci, femeia are poprire pe salariu şi încasează un salariu de doar 274 lei.

„Am un credit la bancă şi nu am mai putut plăti ratele lunare. Din acest motiv mi-au pus poprire pe salariu. Acum iau în mână 274 de lei, după 20 de ani vechime. Am un băiat student în anul III la Arhitectură, la Iaşi, şi nu am cum să-l ajut. Am ajuns bătaia de joc a guvernanţilor. Asistenţa socială este sub nivelul de trai. Plâng cu fluturaşul în mână. Suntem nişte nenorociţi. Sincer vă spun că a ajuns să-mi fie scârbă de guvernul ăsta. Cu regret vă spun că îmi pare rău că sunt român”.

În aceiaşi situaţie critică se află şi Aurora Zanfirache, referent la Protecţia Copilului: „Ne-au scăzut salariile cu 70%, ne-au luat  alocaţia de hrană. Dintr-un salariu de 1.200 lei am ajuns acum să iau în mână doar 500 de lei. Am un băieţel la şcoală şi nu am avut cu ce să-i cumpăr rechizitele. Mi-a dat tata dintr-o amărâtă de pensie. În halul ăsta am ajuns. Nu reuşesc să-mi plătesc datoriile la stat, facturile lunare. O să vină să-mi taie curentul electric, gazul”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite