Drama orfanilor: Asistenţii maternali îşi depun demisia în urma reducerilor indemnizaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Din cauza salariilor prea mici, tot mai multe mame profesioniste au înapoiat statului copiii pe care i-au avut  în îngrijire. Copiii aflaţi la asistenţii maternali care decid să demisioneze vor ajunge din nou în centre de plasament.

CITIŢI ŞI:

Drama unei asistente maternale: „Mă doare sufletul că renunţ la copil”

Situaţia este una fără precedent!. După ce ani de zile s-au apropiat sufleteşte de micuţii abandonaţi de către părinţii lor naturali, asistenţii maternali din Galaţi, Brăila, Buzău şi Focşani au ajuns în situaţia de a nu mai avea resurse materiale ca să-i îngrijească.

35 de demisii la Galaţi

Este şi cazul Gherghinei Stoian, în vârstă de 55 de ani, care a crescut-o pe Ana–Maria de la vârsta de trei ani. Acum este nevoită să renunţe la fetiţa care a împlinit 13 ani. Femeia şi-a depus deja dosarul pentru pensionare anticipată.

„Din păcate, banii nu îmi ajung să cresc un copil. Îmi este foarte greu, deoarece am trecut prin toate momentele importante din viaţa ei”, ne-a mărturisit Gherghina.

Manon Cristoloveanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Galaţi a explicat că motivul principal îl reprezintă măsurile de austeritate luate recent de Guvern: „Din această cauză, în lunile iulie-septembrie 35 de asistenţi-maternali au decis să demisioneze. O parte dintre ei au optat pentru pensionare anticipată, alţii au motivat că nu mai au posibilităţi financiare”.

Aceiaşi situaţie este întâlnită şi restul regiunii noastră. De exemplu, în judeţul  Brăila, de la începutul anului şi până acum şi-au încetat activitatea 30 de asistenţi maternali, din care 12 s-au pensionat. În judeţul Buzău au demisionat 22 de asistenţi maternali, iar în Focşani au renunţat 20.

Copiii aflaţi la asistenţii maternali care decid să demisioneze vor ajunge din nou în centre de plasament. O parte din ei vor fi daţi în grija asistenţilor maternali care au deja au unul sau doi copii în grijă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite