Angajaţii de la Evidenţa Populaţiei Galaţi trebuie să returneze aproape trei miliarde de lei vechi la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Evidenţa Populaţiei nu mai au posibilitatea să returneze banii Foto Bogdan Dimofte
Angajaţii de la Evidenţa Populaţiei nu mai au posibilitatea să returneze banii Foto Bogdan Dimofte

Curtea de Conturi a dispus ca cei 22 de angajaţi ai Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanei Galaţi să returneze sporuri şi indemnizaţii de 289.310 lei.

Directorul instituţiei susţine că va fi nevoit să treacă la executarea silită a subordonaţilor săi dacă într-un an de zile nu va putea începe recuperarea drepturilor băneşti acordate pe ultimii trei ani.Situaţie dramatică la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei (DEIP) Galaţi.

Primarul Dumitru Nicolae este obligat de Curtea de Conturi să plătească 5 miliarde lei vechi

După ce recent instituţia a trecut printr-o restructurare de personal, angajaţii vor primi o nouă lovitură, ce i-ar putea lăsa pe mulţi dintre ei fără case şi maşini. În urma unui control al Curţii de Control, inspectorii financiari au constatat că s-au efectuat plăţi reprezentând drepturi salariale fără bază legală şi documente justificative în valoare de 289.310 lei pentru anul 2009.

Consideră că au primit banii legal

Drepturile băneşti de care au beneficiat cei 17 funcţionari şi cinci angajaţi contractuali de la DEIP Galaţi sunt sporul pentru condiţii vătămătoare (10%), spor de calculator (15%), spor de arhivă (10%), spor de confidenţialitate (15%), spor de mobilitate (10%), indemnizaţie de hrană, indemnizaţie de dispozitiv (25%), ajutoare de sărbători şi tichete cadou.

Conducerea DEIP Galaţi a primit dispoziţie ca până pe 25 octombrie 2010 să recupereze banii de la salariaţi. „În condiţiile în care vom proceda la luarea măsurilor dispuse prin decizie de către Curtea de Conturi, salariaţii se vor afla într-o situaţie foarte gravă, în condiţiile în care salariile au fost reduse şi sunt deja grevate de alte datorii.

Dacă în termen de un an nu vom putea recupera sumele prin popriri pe salarii, vom fi nevoiţi să trecem la executarea silită a salariaţilor", ne-a declarat directorul DEIP Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu.

Angajaţii instituţiei au dat în judecată Curtea de Conturi, cerând pe de o parte suspendarea deciziei care îi obligă să returneze banii iar pe de altă parte au solicitat anularea acesteia. În medie, fiecare din cei 22 de salariaţi ai Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Populaţiei Galaţi au de achitat 15.000 de lei.

EXCLUSIV/ Fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi sunt acuzaţi de acordarea a 12 sporuri ilegale

Conducerea instituţiei încearcă în prezent să obţină o păsuire până pe 15 decembrie 2010 de la Curtea de Conturi în ceea ce priveşte executarea hotărârii de recuperare a banilor, dar nu se ştie dacă aceasta va fi şi aprobată.

Salariu de 700 de lei

Chiar dacă ar vrea să plătească, mulţi din salariţii DEIP Galaţi nu mai au posibilitatea financiară să facă acest lucru. De pildă, un referent superior cu 33 de ani vechime are un salariu net de 704 lei şi datorii de 426 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite