Andreea Marcovici, campioană europeană la haltere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a început să practice acest sport în urmă cu trei ani şi deja este cea mai bună în Europa la categoria ei de vârstă. La doar 16 ani a obţinut trei medalii de aur la Europenele de haltere de la Valencia, la categoria 63 de kilograme.

Pentru Andreea, haltere au devenit un mijloc de a demonstra că are talent şi de a-şi testa limitele.
Face haltere de la vârsta de 12 ani, fiind adusă în sală de un antrenor de la baschet. A moştenit dragostea pentru sport de la bunici şi părinţi.
„Toată familia mea a făcut sport. Bunicul a făcut box, bunica a fost balerină, tatăl a făcut lupte libere, iar mama a făcut patinaj viteze. Ei mi-au insuflat dragostea pentru sport", a spus Andreea Marcovici.

CITEŞTE ŞI

După San Remo, gălăţeanca Maria Crăciun merge la Mamaia şi la Cerbul de Aur!

Gabriel Tecaru-Fiindcă fotbalul l-a trădat, a ales Poliţia şi câinii

Un palmares impresionant


În doar trei ani de zile, prin muncă multă şi, desigur, seriozitate, Andreea a reuşit să atingă performanţe de invidiat. A participat la zeci de concursuri naţionale şi internaţionale, unde a ieşit întotdeauna învingătoare.
A strâns în jur de 14 medalii la concursurile la care a participat. Anul trecut, în Israel, a obţinut locul 6 şi 5 la campionatul mondial. De curând, a obţinut trei medalii de aur la Campionatele Europene din Spania, Valencia. A reuşit să se claseze prima la toate cele trei stiluri: smuls, aruncat şi total.

„Sincer nu credeam că o să ajung aici. Eu am început mai întâi să practic baschetul, apoi antrenorul m-a adus în sala de haltere şi aşa am ajuns să mă perfecţionez în acest sport. Am realizat 86 de kilograme, la stilul smuls, 106 kilograme la aruncat şi 192 la total", ne-a spus Andreea.

Imediat după succesul obţinut, a fost felicitată de colegii de clasă şi de profesori: „M-au sunat toţi şi m-au felicitat. Toţi mă susţin şi sunt alături de mine, bunici, părinţi, profesori, colegi. Nu aş fi putut ajunge la acest nivel fără antrenorii mei. Lor le datorez totul", a spus campioana.

Pentru a fi mereu în formă, Andreea ştie că nu trebuie să treacă o zi fără antrenamente. Este legitimată la L.P.S/ Dunărea, unde se pregăteşte cu antrenorii Mihai Nicolae şi Costel Dimofte.
Nici viaţa în cantonament nu este deloc uşoară. Totuşi, nu uită o clipă că trebuie să munceacă mult pentru a-şi îndeplini visul: acela de a-şi păstra titlul de campioană şi de a deveni antrenoare.
„Am avut un cantonament la Oneşti, înainte de campionatele europene. A fost greu, făceam trei antrenamente pe zi. Este muncă multă. Dar merită tot sacrificiul. În plus, îmi place ceea ce fac şi voi face tot ce ţine de mine să-mi păstrez titlul de campioană", ne-a spus Andreea.

Mulţumită rezultatelor obţinute în Spania, România va avea dreptul să prezinte o sportivă la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Singapore, din vară.

Întrebări şi Răspunsuri:

-Ce-ţi propui pe viitor?
-Îmi doresc să reuşesc să-mi menţin titlu de campioană europeană şi să obţin cât mai multe premii la concursuri. Consider că am tot timpul din lume, deoarece am doar 16 ani. Sper ca Dumnezeu să mă menţină în continuare sănătoasă să pot demonstra ceea ce pot. Vreau ca antrenorii, părinţii, profesorii şi prietenii mei să fie mândri de mine.

-Ai vrut vreodată să renunţi?
-Sincer nu. Îmi place ceea ce fac şi vreau să ajung la performanţe şi mai mari. Antrenorii mei m-au învăţat că nu trebuie să renunţ niciodată la luptă. Desigur, am învăţat că nimic nu se poate face fără muncă şi voinţă. Nu-i pot dezamăgi şi nici nu vreau. Lor le datorez totul.

Ce-i place:

În timpul liber îmi place să mă plimb şi să călătoresc, îmi place să mă uit la filme şi să ascult muzică. De asemenea, îmi place foarte mult handbalul, să merg la patinoar iarna, iar vara, la bazin.

Ce nu-i place:

Nu-mi plac relaţiile tensionate între prieteni, nu-mi place să mă cert şi să văd că oamenii sunt ranchiunoşi. Nu-mi place politica de niciun fel şi oamenii nesinceri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite