VIDEO: Faleza din Galaţi, blocată de nunta fiului preşedintelui Consiliului Judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii ne-au contactat la redacţie pentru a-şi exprima supărarea în legătură cu îngrădirea promenadei din zona Palatului Navigaţiei în weekend-ul trecut.

UPDATE: Cortul a fost ridicat, disputa rămâne

Chiar dacă imediat după nuntă cortul a fost ridicat, iar circulaţia în zonă a fost reluată, rămân fără răspuns o serie de întrebări.

Una ar fi: cine a dispus blocarea zonei respective? 

Cert este că Primăria Galaţi nu a emis  nicio autorizaţie în acest sens.Nici Poliţia Judeţului şi nici Poliţia Comunitară nu au dat astfel de dispoziţii. De altfel, nici nu au acest drept legal, decât în cazul unor catastrofe naturale, de evenimente oficiale sau pentru cazuri care ţin de buna desfăşurare a unei anchete. Cum niciuna dintre aceste circumstanţe nu s-a produs, nu poate decât să fie vorba de un abuz!

O a doua întrebare este: cine plăteşte salariile poliţiştilor comunitari mobilizaţi să "apere ordinea" la o nuntă privată?

Deocamdată, la Poliţia comunitară nu există niciun contract în acest sens, ceea ce înseamnă că asistăm la un abuz cu repetiţie: oamenii legii sunt folosiţi ilegal pentru bloca accesul oamenilor pe domeniul public.

CITIŢI ŞI:

Restaurant-plutitor fără autorizaţie pe Faleza Dunării

VIDEO şi GALERIE FOTO/Yahtul lui Carol II-lea: Vândut de români la fier vechi şi transformat de englezi în super-navă

Garduri la malul Dunării

Timp de două zile, gălăţenii care au dorit să se plimbe pe Faleza Inferioară, în zona Palatului Navigaţiei, au constatat că nu o pot face din cauza unor garduri metalice care îngrădeau zona.

În faţa Palatului Navigaţiei a fost amplasat un imens cort, iar gălăţenii au aflat, cu acest prilej, că preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, îşi însoară băiatul.

VIDEO-Vezi aici cum a salvat un ţăran din Şendreni oraşul Galaţi!

Faleza Inferioară este loc de promenadă, iar îngrădirea lui nu este permisă, potrivit legii, decât în cauze de interes public.

Gălăţenii care au încercat sâmbătă şi duminică să treacă prin zonă, au fost opriţi de poliţişti comunitari, care i-au „redirecţionat" pe o rută ocolitoare.

Enervaţi, aceştia ne-au sunat la redacţie pentru a-şi exprima nemulţumirea în legătură cu această situaţie, iar unul dintre ei a şi filmat momentul.

„Nu este posibil ca unul din ultimele locuri din Galaţi unde te puteai plimba liniştit, să fie îngrădit de maniera asta. Poliţistul care ne-a restricţionat accesul ne-a dat dreptate, dar a spus că nu are ce face", ne-a declarat Iancu Predoiu, unul din gălăţenii care a încercat să treacă prin zonă.

Am încercat să îl contactăm pe preşedintele CJ Galaţi pentru a ne transmite un punct de vedere, dar acesta nu a fost de găsit.

VIDEO-Galaţi: Poliţist de frontieră reţinut pentru trafic cu ţigări

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite