VIDEO-Galaţi: Poliţist de frontieră reţinut pentru trafic cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a cinci persoane, printre care un agent şef principal la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, acestea fiind acuzate că au introdus în ţară ţigări de contrabandă în valoare de peste 97.000 de euro, potrivit unui comunicat.

Astfel, DIICOT arată, într-un comunicat remis marţi, că cinci persoane au fost reţinute, de procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.


În fapt, se reţine că, începând cu luna noiembrie 2009, Gică Streşină, agent şef principal în cadrul IJPF Galaţi, Constantin Caragherghi şi Ina Cotruţă au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi George Adrian Mărăcine şi Cătălin Cimpoi, cu scopul de a introduce pe teritoriul României importante cantităţi de ţigări.


Conform surselor din cadrul IJPF, Streşină era angajat al acestei instituţii încă din anul 1999.


Procurorii DIICOT susţin că Ina Cotruţă şi Constantin Caragherghi, împreună cu alţi cetăţeni moldoveni, introduceau în mod ilegal ţigările în România, iar Streşină, în virtutea funcţiei deţinute în cadrul IJPF Galaţi - SPF Galaţi - Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - Rutier, respectiv aceea de şef de grupă, le facilita acestora intrarea în România, prin neefectuarea corespunzătoare a controlului de frontieră.


Ulterior, ceilalţi doi membri ai grupului, respectiv George Adrian Mărăcine şi Cătălin Cimpoi, puneau la dispoziţie imobilele în care erau depozitate ţigările introduse în mod ilegal în România şi asigurau valorificarea acestora.


Potrivit DIICOT, valoarea în vamă a ţigărilor introduse în mod ilegal în ţară de către membrii grupului este de peste 97.000 de euro (407.000 de lei).
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a celor cinci pentru 29 de zile.


Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IJPF Galaţi - Biroul de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite