Aberant/Nu mai sunt săli de judecată pentru procese la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici ar trebui să se construiască noul sediu al Judecătoriei Galaţi
Aici ar trebui să se construiască noul sediu al Judecătoriei Galaţi

Prefectura a identificat o posibilă locaţie pentru construirea unui mega imobil, în care ar putea funcţiona trei instituţii: Judecătoria, Primăria şi DNA Galaţi.

Cu o medie de peste 15.000 de dosare instrumentate pe an, Judecătoria Galaţi se plasează pe primul loc în România în ceea ce priveşte numărul de procese înregistrate şi judecate.

Galaţi/ Mai puţine procese, mai ieftin pentru pârâţi şi reclamanţi

Palatul Justiţiei a devenit neîncăpător pentru activitatea instanţei, în condiţiile în imobil mai funcţionează Tribunalul şi Curtea de Apel Galaţi.

Proces record la Galaţi.De mai bine de şase ani, judecătorii se chinuie să soluţioneze un banal furt

S-a ajuns în situaţia ca judecătorii să dea termene de patru sau şase luni de zile pentru că nu mai au săli în care să ţină şedinţele de judecată.

Conducerea instanţei gălăţene a identificat o potenţială locaţie pe strada Coşbuc, lângă societatea Trefo, unde a funcţionat o unitate militară.

"Nu mai putem continua aşa. De peste un an, încerc să rezolv cu autorităţile locale problema spaţiului. Nu mai avem unde să depozităm dosarele, nu avem suficiente săli să ţinem şedinţele de judecată. La alegeri, am fost nevoiţi să apelăm la Poliţia Comunitară pentru a depozita buletinele de vot", ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Galaţi, judecătoarea Diana Oancea.

În noul sediu ar putea funcţiona şi Primăria, al cărei sediu a fost retrocedat, dar şi DNA Galaţi.

"Acolo este un spaţiu generos, sunt mai multe clădiri şi am putea chiar muta o parte din instanţe alături de instituţiile administraţiei publice", a explicat prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun.

"Noi stăm provizoriu în actualul sediu. Suntem interesaţi să vedem ce se va realiza", ne-a precizat procurorul-şef al DNA Galaţi, Gheorghe Ivan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite