Veniturile bugetarilor din Vrancea au fost publicate pe site-urile instituţiilor unde lucrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deocamdată au început să fie publicate veniturile primite în luna aprilie. Sunt publicate doar salariile, fără a fi prezentate numele celor care le-au primit, ci doar funcţiile pe care le ocupă.

Instituţiile publice din Vrancea au afişat pe site-uri veniturile angajaţilor pe luna aprilie, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate la începutul anului. Este de menţionat că nu toate instituţiile s-au conformat acestei decizii de a se face transparente la capitolul venituri din salarii, considerându-se, probabil, mai presus de lege, în condiţiile în care termenul limită de publicare a fost 31 mai.

Site-ul de la Finanţe "se încarcă"

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

În culpă se află chiar Direcţia de Finanţe Vrancea, de pe al cărei site aflăm că datele căutate de noi sunt în curs de publicare, revenirile făcute de câteva ori neconducând la niciun rezultat. În schimb, instituţii precum Inspectoratul de Poliţie Judeţea Vrancea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Spitalul Judeţean, Direcţia Agricolă, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi-au făcut datoria şi au afişat, fără să nominalizeze, salariile nete ale salariaţilor.

Cel mai baban salariu, al şefului SML

Campion absolut al veniturilor din Vrancea, cel puţin din datele pe care am reuşit să le adunăm, este şeful Serviciului de Medicină Legală, Silviu Lucasievici, care în luna aprilie a avut un venit de 11 176 de lei. De altfel, la acest serviciu până şi îngrijitoarele au venituri sensibil mai mari decât omoloagele lor din Spitalul Judeţean, respectiv de 2381 de lei faţă de 669 de lei cât câştigă o îngrijitoare în spital. După Silviu Lucasievici, în topul salariilor mari se află şi directorul Spitalului, Nicolae Moise, cu 7015 lei, urmat de directorul medical, cu 5202 lei şi directorul de îngrijiri, cu 4292 de lei.

image

Tot la Spitalul Judeţean, cele mai mari salarii sunt încasate de medicii specialişti, salariul cel mai consistent fiind cel al şefului de la pediatrie, care a câştigat în luna aprilie 4865 de lei net.

Elevii brăileni: “Suntem arma profesorilor în lupta cu Guvernul!”

Prefectul Ion Oprea stă bine la capitolul bani

Criza nu pare să se resimtă la Instituţia Prefectului. Sau cel puţin în buzunarele şefilor care reprezintă Guvernul în teritoriu, în condiţiile în care leafa prefectului Ion Oprea a fost în luna aprilie de 5896 de lei.

image

Pe aproape stau şi cei doi subprefecţi, Sorin Hornea şi Vincenţiu Micheci, care cu 5065 de lei şi 4243 de lei au de unde să mai scadă în momentul în care se va hotărî tăierea cu 25% a salariilor. Nici directorul de cancelarie al prefectului, Felix Alexe, nu se poate plânge de banii primiţi în luna aprilie, respectiv 2797 de lei, pentru că la firma privată unde a lucrat înainte de a fi adus pe postul de la Prefectură nu a văzut atât de mulţi bani niciodată.

Exclusiv: Secretar de Primărie cu salariu aproape egal cu al preşedintelui Traian Băsescu

Şi şefii Poliţiei şi Jandarmeriei se respectă

La Poliţie, salariul cel mai mare, de 6180 de lei, a fost încasat de un şef de serviciu, acesta fiind urmat de unul dintre adjuncţii IPJ, cu 5766 de lei. Totodată, cel mai mic salariu din sistem l-a obţinut un agent de poliţie, care a câştigat 872 de lei. Lista de salarii mari de la Inspectoratul de Jandarmi este deschisă de lt. col Daniel Catrangiu, comandantul instituţiei, al cărui venit a fost în luna aprilie de 5565 de lei.

image

Cei doi adjuncţi ai săi au încasat 5169 de lei, respectiv 5024 de lei, în timp ce salariul cel mai mic a fost câştigat de un comandant de pluton, cu 1345 de lei.

La Muncă, salariile sunt cam aceleaşi peste tot

În instituţiile aflate în subordinea Ministerului Muncii salariile cele mai mari aparţin celor care coordonează activitatea respectivelor structuri. Astfel, la Casa de Pensii Vrancea, directorul Adrian Juravle a încasat în aprilie 3816 lei, fiind urmat de cei doi adjuncţi, Mariana Mehedinţi şi Ion Chivoiu, cu câte 3681 de lei. Cel mai mic salariu i-a revenit secretarului-dactilograf, respectiv 850 de lei. Şi directorii adjuncţi de la AJOFM au încasat în aprilie câte 3500 de lei, în vreme ce directorul coordonator Iozefina Iaru a primit 2486 de lei.

image

Cel mai slab plătit a fost funcţionarul care se ocupă de înregistrarea şomerilor, cu 1071 de lei. 3593 de lei a încasat şi directorul coordonaror al ITM Vrancea, Victoria Diaconu, iar cei doi adjuncţi au fost răsplătiţi în aprilie cu 3003, respetiv 2536 de lei. La polul opus s-a situat referentul ITM, cu un salariu de numai 836 de lei. Ultimele venituri salariale pe care ne-am propus să vi le prezentăm pentru astăzi sunt cele de la Direcţia Agricolă şi de Dezvoltare Rurală Vrancea, unde directorul coordonator Costică Neaţă a încasat 2470 de lei, în vreme ce angajatul cel mai prost plătit a fost unul dintre consilieri, cu 797 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite