Elevii brăileni: “Suntem arma profesorilor în lupta cu Guvernul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declanșarea grevei generale îi nemulțumește pe elevi. Ei s-au gândit să organizeze un marș de protest. Consiliul Naţional al Elevilor din România (CNE) a anunțat că, în cazul declanşării grevei generale pe 31 mai, vor fi organizate marșuri de protest în toată ţara, pe 1 iunie. Reamintim că dascălii protestează faţă de măsurile anunţate de preşedintele Băsescu şi premierul Boc.

Elevii brăileni sunt hotărâți să se alăture inițiativei naționale.

„Varianta propusă de noi este aceea a unui marș. În cazul în care nu vom obține aprobările necesare optăm pentru organizarea unui flash mob. Vom îngheța în fața Primăriei exact cum și profesorii vor să înghețe anul", spune hotărâtă Dana Licsandru, președinte al Consiliului Județean al Elevilor (CJE) și vicepreședinte al CNE.

Elevii îşi exprimă astfel dezacordul faţă de îngrădirea dreptului la educaţie.

image

„Nu fac grevă pentru că sunt școli în România care stau să se dărâme sau pentru că nu au criterii de evaluare a calității muncii, ci își pun poalele în cap și cer bani. Înțeleg situația lor și îmi iubesc profesorii, iar majoritatea dintre ei au avut un rol important în educația mea. Știu că au salarii mici, că trăiesc în condiții grele, dar cine trăiește mai bine în România de azi?", se întreabă Raul Dumitrașcu, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Economic „Ion Ghica".

"Urmăriţi interesul elevilor!"

„Cel mai tare sunt afectați elevii de clasa a VIII-a și a XII-a. În plus nu vrem să ne fie amânate cursurile datorită unor nemulțumiri salariale și cu toate că îi înțelegem pe domnii profesorii, nu noi suntem responsabili pentru situația în care se află", spune Dana Licsandru, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu".

Elevii cer profesorilor să facă distincție între problemele personale și rolul pe care-l dețin în viața lor.

image

„Dacă ați devenit profesori înseamnă că iubiți elevii și dacă iubiți cu adevărat elevii urmăriți-le și interesul lor", transmite liderul elevilor profesorilor.

Elevii au ținut să menționeze că își iubesc profesorii și îi apreciază pe cei care sunt dispuși să treacă peste problemele financiare și să meargă în sala de curs.

„În mod evident, noi suntem arma profesorilor în lupta cu Guvernul. Cu toate că intenția domnilor profesori nu este de a ne manipula, inevitabil suntem afectați", conchide Dana Licsandru.

image

Elevii atrag atenţia că legea presupune ca sindicatele, în caz de grevă, să asigure cu o treime din personal minima funcţionare a activităţilor educative.

Inspectorul școlar general, prof Viorel Botea dă asigurări că bacalaureatul nu va avea de suferit: „La Brăila se dă bacalaureatul".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite