Profesorii cu care Focşaniul se mândreşte: Teodora Bentz, locul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza" din Focşani şi a fost nominalizată printre primii douăzeci cei mai buni profesori din învăţământul preuniversitar românesc.

În decursul celor aproximativ 15 ani petrecuţi la catedră, spune că cei care au motivat-o cel mai mult să ajungă la cel mai ridicat nivel ca dascăl au fost elevii, „cuziştii perfecţionişti" cum le spune, datorită lor ajungând să fie nominalizată printre cei douăzeci cei mai buni profesori din învăţământul preuniversitar la Gala premiilor în Educaţie „Dinu Patriciu".

De asemenea, a primit diploma de excelenţă pentru palmaresul realizat în domeniul educaţiei şi poziţia de excelenţă deţinută în galeria de olimpici ai şcolii româneşti.

„Ca profesor de limba şi literatura română am fost binecuvântată să trăiesc o vreme şi înc-o vreme nu numai alături de minţi sclipitoare , ci mai ales în apropierea unor suflete deosebite care, indirect, au valorizat rostul meu în lume, dând seama împreună despre competenţele formate în acest domeniu", spune despre sine profesoara Teodora Bentz.

Citeşte şi: Cornel Noană pregăteşte matematicieni de geniu

Ca profesor, nu s-a limitat doar la activităţile didactice de la clasă, ci s-a implicat şi a coordonat o serie de proiecte umanitare. Împreună cu elevii de la Colegiul Naţional „Al. I Cuza" derulează un program de ajutorare a tinerilor infectaţi cu virusul HIV de la Centrul „Sf. Maria" din Goleşti în cadrul proiectului „A doua şansă pentru viaţă".

Profesoara Teodora Bentz a susţinut un master în etnologie europeană, iar anul trecut a devenit doctor în filozofie.

Citeşte şi: Elena Rodica Miron le predă elevilor valorile spirituale ale lumii

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite