VIDEO/FOTO:Românii îşi spionează partenerii de viaţă cu echipamente de ultima generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefonul se poate transforma într-un instrument de spionaj
Telefonul se poate transforma într-un instrument de spionaj

Cameră video încorporată în ceas de perete, localizator GPS pentru maşină sau programe inteligente care monitorizează apelurile şi SMS-urile partenerului. Toate aceste echipamente de spionaj se vând ca pâinea caldă pe internet. Clienţii magazinelor online sunt persoanele suspicioase în privinţa fidelităţii partenerului. 

Internetul este plin de site-uri care se ocupă cu vânzarea de echipamente de spionaj. Românii care nu au încredere în partenerii de viaţă au de unde să aleagă: de la camere video încorporate în ceasuri de perete până la soft-uri profesioniste  de spionaj telefonic.

No title

Preţurile variază în funcţie de performanţele echipamentelor. De exemplu, un mini GPS care poate fi uşor strecurat în căptuşeala unei poşete sau sub bancheta din spate a maşinii se vinde cu aproximativ 650 de lei. La mare căutare este şi microfonul GSM. Acesta funcţionează ca şi un telefon pentru că foloseşte o cartelă SIM. Răsunde automat atunci când numărul cartelei este apelat şi preia suntele din încăpere. Preţul  microfonului este de 250 de lei.

No title

Telefon transformat în obiect de spionaj
Cele mai performante instrumente de spionaj sunt programele care se instalează pe telefonul mobil. Noua tehnologie permite spionarea partenerului de viaţă în cel mai discret mod.  Acest gen de aplicaţie se instalează în 2 minute pe telefon şi permite interceptarea convorbirilor, citirea SMS-urilor şi aflarea istoricului apelurilor. De asemenea, telefonul funcţionează şi ca localizator GPS. Astfel, persoana respectivă poate fi localizată oriunde şi la orice oră. Toate informaţiile privind apelurile şi SMS-urile le primeşte online, pe calculator, cel care spionează . Singura condiţie e ca telefonul respectiv să aibă un sistem de operare şi să fie conectat la internet. Preţul unui astfel de program depăşeşte 1.200 de lei.

 Şi calculatoarele pot fi monitorizate cu ajutorul unor programe speciale. Software-urile respective monitorizează site-urile pe care le accesează cel spionat, e-mail-urile primite şi trimise dar şi conversaţiile de tip messenger. Acestea sunt înregistrate şi stocate într-un bază de date.


Legislaţia în vigoare apără dreptul la intimitate al oamenilor însă nu interzice comercializarea echipamentelor software de spionaj. Practic, dacă o persoană cumpără un program de spionaj pentru telefon  îl foloseşte pe propria răspundere, cu riscul de a fi acţionat în instanţă pentru violarea intimităţii.

Administratorii firmelor care se ocupă cu vânzarea de echipamente de spionaj spun că afacerile merg bine, în ciuda crizei economice. „Avem un portofoliu mare de clienţi. Se vând foarte bine programele de spionat prin telefon“, ne-a declarat Dan, managerul unei astfel de site.

Află zilele următoare în Adevărul ce părere au psihologii despre românii care îşi spionează partenerii de viaţă şi povestea unui oltean care a comandat astfel de echipamente.

Citeşte şi

VIDEO Românii sunt mari căutători de relaxare on-line


Facebook, poliţia secretă a patronilor

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite