Lidera Sindicatului Sanitas din judeţul Dolj şi soţia unui şef de secţie au fost de gardă în noaptea când tânărul tratat de TBC a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenta-şefă Ileana Ionescu, lider de Sindicat Sanitas în judeţul Dolj, a fost de gardă când tânărul tratat de TBC a decedat. În aceeaşi noapte, de gardă a fost şi soţia unui şef de secţie.

Potrivit graficului de gardă de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, Ileana Ionescu, lider de Sindicat Sanitas în judeţul Dolj, a fost de gardă în noaptea de 6 spre 7 mai, când lui Sorin Ovidiu Frăţilă i-a venit rău şi a murit. "Nu pot vorbi acum, vă rog să mă scuzaţi", a spus în această dimineaţă asistenta-şefă Ileana Ionescu.

În aceeaşi noapte, de gardă a mai fost asistenta medicală Monica Gingă, soţia doctorului Paul Gingă, şeful Secţiei 1, unde Sorin a fost internat mai bine de o lună şi tratat de TBC.

Martorii în cazul Frăţilă fac declaraţii uluitoare despre noaptea morţii care i-a cutremurat: "Când a intrat în salon, asistenta ne-a zis: Da' ce vă uitaţi aşa, ca la spectacol?"

Mărturisiri zguduitoare în cazul Frăţilă. Un coleg de salon rupe tăcerea: "Până la urmă am strigat «Doamna asistentă, dar nu veniţi odată? Lăsaţi pacientul să moară aşa?»"

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite