FOTO/VIDEO Solomon, la prima baie de mulţime după liberare: „Am stat în celulă ca un sac de cartofi. Familia decide dacă mai candidez la primărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce azi-noapte zeci de susţinători au aşteptat în zadar în faţa primăriei sosirea edilului suspendat, astăzi Solomon şi-a făcut apariţia în centrul oraşului.

Zeci de simpatizanţi ai lui Antonie Solomon au aşteptat azi-noapte în faţa primăriei sosirea edilului. În jurul orei 23, consilierului personal Florin Lobdă a anunţat că Solomon „nu a mai avut forţa necesară să se întâlnească cu craiovenii“, ziua de ieri fiind una încărcată.

Vezi GALERIE FOTO cu Solomon la plimbare prin centrul Craiovei după şase luni de arest

Craiova: Antonie Solomon nu are voie la primărie

Susţinătorii au aşteptat azi-noapte în faţa primăriei

image

Antonie Solomon către procuror: "Ştiu că nu dumneata m-ai arestat. Te-au pus alţii"

Dacă la ora 1.30 nici picior de craiovean nu mai era în centru, puţin mai devreme Solomon intrase în direct prin telefon la o televiziune locală. Cu vocea tremurândă, acesta a mărturisit că în penitenciar a avut clipe în care îşi dorea să moară. „Au fost momente în care nu îmi mai doream să mă trezesc dimineaţa. Să mor, să uit de tot. Scuteam şi familia mea de această povară a deplasărilor către penitenciarele din Colibaşi şi Galaţi, drumuri aglomerate, iar pe mine de multă umilinţă“, a declarat Solomon.

Judecătorii gălăţeni au aprobat eliberarea din arest a primarului Craiovei

Solomon a mai spus că „a fost respectat“ de deţinuţii de la penitenciarele Colibaşi şi Galaţi şi că nu a fost deloc privilegiat, fiind încarcerat în aceeaşi celulă cu câte 18 sau 12 deţinuţi. „Nu am fost străin de ceea ce s-a întâmplat în Craiova. Am primit scrisori ce nu am primit eu în primărie. Am dat practic audienţe din penitenciar. Am răspuns mai greu, dar am transmis prin cei cu care am ţinut legătura un răspuns indirect din partea mea“, a mai spus edilul suspendat.

Primarul a dat astăzi declaraţii în centru

image

Elegant, îmbrăcat la costum şi cu câteva kilograme în minus, Antonie Solomon a păşit în această dimineaţă în centrul oraşului, după şase luni de arest. Edilul suspendat i-a salutat pe angajaţii primăriei, unii dintre ei izbucnind în plâns de emoţie. Solomon a dat mâna şi cu simplii craioveni care s-au strâns buluc să îl vadă.

Soţia lui Antonie Solomon: "Am fost sigură că Sfânta Maria va face o minune astăzi"

S-a îmbrăţişat cu angajatele primăriei

image

„A trebuit să trec prin asta ca să îmi dau seama cât sunt de iubit de populaţie. Le  mulţumesc craiovenilor, le mulţumesc celor 500 - 600 de persoane care mi-au scris câtă vreme am stat în arest. Sunt oameni pe care nu i-am văzut niciodată. Nu am vrut să fiu privilegiat în penitenciar. Am dat în scris că vreau să fiu tratat la fel ca toţi ceilalţi. Am stat ca un sac de cartofi în celulă“, a declarat Solomon.

Primarul s-a întâlnit cu şeful CJ Dolj

image

Primarul suspendat a mărturisit că regretă că nu a mai ajuns aseară în centrul oraşului. Întrebat dacă ar mai candida pentru funcţia de primar, Antonie Solomon a spus că această decizie depinde de familia sa. El s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi a primit din partea consilierului local Gheorghe Albăstroiu „Jurnalul Liberătăţii“, o agendă cu mesaje din partea craiovenilor. Edilul i-a povestit acestuia ce clipe a îndurat în arest: “Bă băiatule, nu ştiu cum o fi iadul, dar pe pământ am văzut cum e. Eu când vedeam în filmele americane că le pun cătuşile, mă uitam în altă parte”.

Antonie Solomon: "Mi-e dor de nevastă şi de Craiova"

image

Solomon s-a urcat apoi în maşina fiului său, cei doi plecând spre sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. „Trebuie să dau o semnătură - două pentru restricţiile pe care trebuie să le respect. Cred că pe 20 septembrie, atunci când am termen, o să mai îmi ia din ele“, a explicat Antonie Solomon.

Pe lângă faptul că nu are voie să ia legătura cu martorii sau inculpaţii în dosar şi nici să exercite funcţia de primar, Solomon nu are voie să părăsească Bănia decât atunci când trebuie să se prezinte la Tribunalul Galaţi, unde se judecă procesul pe fond.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite