Antonie Solomon către procuror: "Ştiu că nu dumneata m-ai arestat. Te-au pus alţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unor surse judiciare, primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost eliberat astăzi, printr-o decizie a Curţii de Apel Galaţi.

UPDATE ora 17:45 Antonie Solomon a plecat spre Craiova. Sute de olteni au început să se adune în faţa Primăriei Craiova în aşteptarea edilului-şef.

Edilul - şef al Craiovei a fost reţinut în data de 3 martie 2010, fiind acuzat că ar fi luat 50.000 de euro cu titlu de mită de la omul de afaceri Cornel Penescu. Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis să înlocuiască măsura arestării cu obligaţia de a nu părăsi municipiul Craiova. Decizia instanţei este definitivă şi este pusă în aplicare în acest moment.

Primarul a reuşit să îi convingă pe judecători că nu va încerca să influenţeze vreun martor din dosar. După doar o oră de deliberări, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au înlocuit măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Craiova.

 "A fost eliberat şi îl aşteptăm în această seară acasă", a declarat Florin Lobdă, consilierul primarului Solomon.

CITEŞTE ŞI: Antonie Solomon: "Mi-e dor de nevastă şi de Craiova"

Soţia lui Antonie Solomon: "Am fost sigură că Sfânta Maria va face o minune astăzi"

Pentru prima dată de când a fost arestat, Solomon a susţinut  în faţa magistraţilor gălăţeni că a fost arestat abuziv şi că este nevinovat, lăsând să se înţeleagă că încarcerarea sa este una de natură politică: "Ştiu că s-a făcut un sondaj în Craiova şi că sunt tot pe primul loc în simpatia craiovenilor. Aşa că le transmit celor care m-au închis că şi mâine, dacă vor fi alegeri la Primărie, le câştig fără probleme", a spus Solomon, care mai apoi s-a adresat procurorului: "Ştiu că nu dumneata m-ai arestat. Te-au pus alţii".

În urmă cu câteva momente s-a admis recursul declarat de inculpat împotriva încheierii de şedinţă din data de 1 septembrie 2010 a Tribunalului Galaţi, în dosarul 6618/121/2010. "S-a dispus înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Craiova. Decizia este definitivă, astfel că şi s-a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului", a declarat  în Exclusivitate pentru Adevărul de Seară Craiova, Irina Popa, expert consilier în cadrul Biroului de informare şi relaţii publice al Curţii de Apel Galaţi.

CITEŞTE ŞI: Avocat Gheorghe Mateuţ: "Decizia de eliberare a lui Solomon se înscrie în direcţia normalităţii"

Unul dintre cei mai bine cotaţi avocaţi din România în Drept penal, Gheorghe Mateuţ, care îl reprezintă pe primarul suspendat al Craiovei, a făcut declaraţii pentru "Adevărul" referitoare la dosarul "Solomon". 

"Decizia de astăzi se bazează pe o muncă în apărare care a început încă de la debutul urmăririi penale. Dacă ar fi existat fisuri grave, nu s-ar fi luat o astfel de decizie. Noi suntem încă la început, dar  întreaga apărare a avut detalii atunci când au susţinut că nu există probe suficiente, indiferent de decizia de astăzi. Trebuie să recunoaştem, dacă erau probe într-o altă direcţie atunci rezultatul era dificil de obţinut. Decizia magistraţilor gălăţeni se înscrie în direcţia normalităţii", a declarat avocatul Gheorghe Mateuţ. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite