Judecătorii gălăţeni au aprobat eliberarea din arest a primarului Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis să înlocuiască măsura arestării cu obligaţia de a nu părăsi municipiul Craiova. Decizia instanţei este definitivă şi este pusă în aplicare chiar acum.

UPDATE - ORA 18.00: Judecătorii i-au interzis lui Solomon să revină în funcţia de Primar!

Primarul Craiovei a ieşit râzând pe poarta Penitenciarului Galaţi, iar prima reacţie a fost să-şi îmbrăţişeze fiul după şase luni de arestare preventivă. Antonie Solomon i-a mulţumit avocatului, dar şi celor 30.000 de craioveni care au dat semnături pentru judecarea sa în libertate.

"Am sute de datorii faţă de familia mea. Mă gândesc la craioveni. O să vin la Primărie în această seară dacă vor dori oamenii. Cred în justiţia din această ţară", a declarat primarul Craiovei.

Judecătorii au dispus înlocuirea arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Craiova,cu excepţia termenelor de judecată, când trebuie să vină la Galaţi pentru proces.

Edilul nu are voie să vorbească cu martorii din proces, nici cu ceilalţi inculpaţi din dosar şi nici îşi poate relua mandatul de primar.

Antonie Solomon către procuror: "Ştiu că nu dumneata m-ai arestat. Te-au pus alţii"

Solomon s-ar putea întoarce la primărie

Soţia lui Antonie Solomon: "Am fost sigură că Sfânta Maria va face o minune astăzi"

UPDATE: ora 17,40: Antonie Solomon a fost aşteptat la poarta penitenciaruluid e fiul său

Primarul Craiovei a fost preluat de la poarta penitenciarului de fiul său. Cei doi s-au îmbrăţişat îndelung. Antonie Solomon, vizibil emoţionat, s-a urcat apoi în maşina fiului său, care a demarat în trombă.

Surse din anturajul lui Antonie Solomon ne-au confirmat că destinaţia maşinii este Craiova. "Au pornit direct către casă. Nu vor să mai zăbovească la Galaţi niciun minut", a precizat sursa.

UPDATE - ora 17.13 - Antonie Solomon ar putea să-şi reia de joi funcţia de primar al Craiovei!

Avocaţii acestuia ne-au confirmat că dacă judecătorii Curţii de Apel Galaţi nu vor stabili, în motivarea deciziei de eliberare, interdicţii speciale pentru primarul suspendat al Craiovei, acesta îţi poate relua toate atribuţiile avute înainte de arestarea preventivă.

Potrivit legii, orice ales are dreptul de a-şi exercita funcţia pe timpul cercetării penale sau judecăţii în stare de libertate. O decizie în acest sens poate fi luată doar de Consiliul local Craiova.

UPDATE-ORA 16.57

"A trecut mult timp de la arestare şi era normal să îl elibereze. Solomon este un om foarte puternic, a rezistat foarte bine, urmează acum partea cea mai grea pentru apărare, aceea de a demonstra că este nevinovat", a declarat unul din avocaţii primarului Craiovei, Sebastian Răduleşu

Instanţa a dispus obligarea primarului de a nu părăsi municipiul Craiova pe durata procesului, cu o singură excepţie. Solomon are dreptul doar de a veni la Galaţi, la fiecare termen de judecată.

Antonie Solomon a fost eliberat în urmă cu câteva minute din Penitenciarul Galaţi după şase luni de la încarcerarea sa.

Departamentul Naţional Anticorupţie îl acuză pe Solomon că ar fi primit 50.000 euro de la Gheorghe Penescu, fostul patron al echipei de fotbal FC Argeş, pentru a-i facilita emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova.

Primarul a reuşit să îi convingă pe judecători că nu va încerca să influenţeze vreun martor din dosar.

„Acum patru ani când am câştigat Primăria Craiovei din primul tur, nu am fost un pericol pentru nimeni. Brusc, deranjez pe toată lumea. Au trecut şase luni de când sunt arestat şi vă cer acum să mă puneţi în libertate. Am multe motive să vă cer asta, dar o să vi-l spun pe cel mai important: vreau să-mi plătesc datoriile către familie în această viaţă. Nu există nici o declaraţie în dosar de unde să rezulte că aş fi luat 50.000 de euro pentru eliberarea autorizaţiei. Procurorii DNA m-au întrebat apoi dacă ştiu cine a luat banii daţi de Penescu ", a declarat Antonie Solomon.

După doar o oră de deliberări, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au înlocuit măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Craiova.

"Este o decizie legală, dreaptă, care ar fi trebuit să se ia încă de la începutul procesului. S-a făcut în sfârşit dreptate", ne-a declarat Domnica Toader, unul din avocaţii primarului Craiovei.

Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite