Medic din România: "Sistemul ne transformă în nişte mari milogi cu studii superioare şi nu beneficiem de niciun sprijin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul medicului rezident din Craiova, cu tumoră pe creier, care nu a primit niciun ajutor din partea autorităţilor locale, a impresionat necunoscuţii. O doctoriţă care a aflat din presă povestea bolnavei ne-a scris pe adresa redacţiei, dezamăgită de sistemul de sănătate.

Dr. Monica Hagiu (37 de ani) ne-a povestit că a plâns, când a citit despre drama Florentinei Vana, medic rezident la Spitalul Judeţean din Craiova, care are o tumoră uriaşă pe creier.

"Acolo unde medicina are limite, Dumnezeu nu are nicio limită!"

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"

Deşi nu o cunoaşte pe tânăra grav bolnavă, doctoriţa a apelat la toţi prietenii săi, cerându-le să doneze orice sumă, pentru salvarea fetei. "Suferinţa şi necazul prin care trece Florentina mi-a amintit de un episod trist al vieţii mele. Am învins însa cu multă credinţă în Dumnezeu ! Cazul ei m-a impresionat tare mult, am plâns. Eu am încercat sa fac ceva şi asta trebuie sa facem toţi, sa nu fim pasivi faţă de necazurile celor din jurul nostru ! Desi nu o cunosc personal vreau sa vă rog sa o încurajaţi şi să nu uite ca acolo unde medicina are limite Dumnezeu nu are nici o limita!", ne-a scris dr. Monica Hagiu. Doctoriţa se declară dezamăgită de faptul că autorităţile nu se implică în acest caz. "Sistemul medical şi asigurarile medicale de care dispune România ne transformă din pacate în nişte mari milogi cu studii superioare si nu beneficiem de niciun sprijin din partea autorităţilor în astfel de situatii, desi dreptul la viaţă aparţine apartine oricarui om", a completat dr. Hagiu.

Citeşte şi:

Părinţii medicului şi-au scos la vânzare apartamentul, ca să-şi salveze fata care abia mai aude cu o ureche

image

Florentina Vana, de 27 de ani (foto sus), medic rezident pediatru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, a aflat în această lună că are pe creier o tumoră de 5 centimetri. Tânăra trebuie operată de urgenţă în Germania în aceste zile, asfel riscă să intre în comă. Florentina se simte tot mai rău. Auzul şi văzul sunt slăbite, iar durerile de cap sunt tot mai chinuitoare. Specialiştii spun că trebuie pusă pe masa de operaţie în următoarele două zile, altfel poate intra în comă în orice moment.

Află de AICI cum au reacţionat reprezentanţii Bisericii la acest caz:

Mitropolia Olteniei, surdă la drama medicului rezident care abia mai vede: "Nu trebuie să ştie stânga ce face dreapta"

image

Costul intervenţiei pe creier de care Florentina are nevoie este de 50.000 de euro. Până la acest moment s-au strâns 20.000 de euro. Reporterii Adevărul au contactat autorităţile din sănătatea doljeană: managerii spitalelor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi pe cei ai Mitropoliei Olteniei, pentru a le solicita să se implice în rezolvarea acestui caz.

Citeşte AICI reacţia colegilor de breaslă:

Autorităţile din sănătate, imune la drama colegei cu tumoră pe creier, care are zilele numărate

Cei care doresc să o ajute pe Florentina pot dona 10 euro, la numărul 0900 900 790, 5 euro la 0900 900 794 şi 2 euro la 0900 900 792. Conturi deschise la Banc Post, sucursala Olt, oras Slatina Cont IBAN RON RO36BPOS29007096064RON01   Cont IBAN EURO RO68BPOS29007096064EUR01 titular Vana Gheorghe.

Dă clic AICI pentru a vedea pe cine a sensibilizat acest caz:

Cum dau săracii clasă bogaţilor: o şomeră a donat 8 lei medicului cu tumoră pe creier

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite