Mitropolia Olteniei, surdă la drama medicului rezident care abia mai vede: "Nu trebuie să ştie stânga ce face dreapta". Cum comentezi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul Adevarul de Seară a iniţiat o acţiune prin care solicită instituţiilor din Craiova să se implice în rezolvarea cazului medicului rezident care are o tumoră uriaşă pe creier. Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei spun că nu vor să se afle cum o ajută Biserica pe tânăra grav bolnavă. Neoficial, Mitropolia nu a donat medicului rezident niciun leu.

Florentina Vana (27 de ani), medic rezident pediatru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, a aflat în această lună că are pe creier o tumoră de 5 centimetri. Tânăra trebuie operată de urgenţă în Germania în aceste zile, asfel riscă să intre în comă. Florentina se simte tot mai rău. Auzul şi văzul sunt slăbite, iar durerile de cap sunt tot mai chinuitoare. Specialiştii spun că trebuie pusă pe masa de operaţie în următoarele trei zile, altfel poate intra în comă în orice moment.

Nu s-a strâns nici jumătate din sumă

Costul intervenţiei pe creier de care Florentina are nevoie este de 50.000 de euro. Până la acest moment s-au strâns aproape 13.000 de euro. Reporterii Adevărul au contactat autorităţile din sănătatea doljeană: managerii spitalelor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi pe cei ai Mitropoliei Olteniei, pentru a le solicita să se implice în rezolvarea acestui caz. Rămâi pe craiova.adevarul.ro, pentru a afla care a fost răspunsul autorităţilor locale. Deşi prietenii Florentinei au apelat la mai multe persoane din domeniul medical, nimeni nu a donat bani pentru salvarea medicului rezident.

Salvarea Florentinei, pasată la enoriaşi

Contactaţi de Adevarul de Seară, reprezentanţii Mitropoliei Oltenia au spus că nu vor să se laude cu faptele pe care le fac. "Potrivit preceptelor religioase, actele de caritate trebuie ştiute doar de cel care le face. Nu este singurul caz de acest gen care ajunge la noi. O să publicăm cazul în cotidianul «Lumina», care va ajunge în parohii. Enoriaşii care doresc, pot contribui cu donaţii", a declarat părintele Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Oltenia. Întrebat dacă Mitropolia donează vreo sumă, părintele a răspuns "Nu trebuie să ştie stânga ce face dreapta", a fost declaraţia părintelui Apostolache, lăsând de înţeles că Mitropolia nu doreşte să facă publice actele de caritate. Neoficial, ştim că Mitropolia nu a donat niciun leu pentru salvarea Florentinei şi că au existat discuţii în interiorul instituţiei, prin care mai mulţi preoţi se plângeau de faptul că nu sunt bani pentru sprijinirea tuturor bolnavilor care le cer ajutorul.

Cum poţi salva o viaţă

Cei care doresc să o ajute pe Florentina pot dona 10 euro, la numărul 0900 900 790, 5 euro la 0900 900 794 şi 2 euro la 0900 900 792. Conturi deschise la Banc Post, sucursala Olt, oras Slatina Cont IBAN RON RO36BPOS29007096064RON01   Cont IBAN EURO RO68BPOS29007096064EUR01 titular Vana Gheorghe.

Cum comentezi reacţia Mitropoliei faţă de cazul medicului rezident, diagnosticat cu o boală gravă?

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite