Cum dau săracii clasă bogaţilor: o şomeră a donat 8 lei medicului cu tumoră pe creier. Mitropolia şi directorii spitalelor au sprijinit bolnava cu vorbe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Marinaş, şomeră, a donat 2 euro medicului rezident care are pe creier o tumoră de 5 centimetri ce îi pune viaţa în pericol. 

Femeia ne-a povestit că a rămas impresionată de povestea Florentinei Vana (27 de ani), care suferă de o boală gravă pentru care singura salvare este o operaţie făcută de specialiştii din Germania."Sunt mamă, nu are cum să nu te doară sufletul, când auzi aşa o nenorocire. Ştiu ce înseamnă să treci printr-o asemenea suferinţă, pentru că şi fiul meu e bolnav şi nimeni nu ne-a ajutat. M-am zbătut cum am putut şi m-am rugat lui Dumnezeu să fie bine", ne-a mărturisit Simona Marinaş, şomeră. Aceasta ne-a mai spus că a donat 2 euro, la numărul 0900 900 792, înduioşată până la lacrimi de drama medicului rezident. "Nu am sărăcit dacă i-am dat 8 lei. Am ales să mă las de o bucată de carne. Deşi stiu că banii ăştia sunt prea puţini, poate că cineva cu stare o fi dat mai mult", a adăugat şomera.

image

Florentina Vana, de 27 de ani (foto sus), medic rezident pediatru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, a aflat în această lună că are pe creier o tumoră de 5 centimetri. Tânăra trebuie operată de urgenţă în Germania în aceste zile, asfel riscă să intre în comă. Florentina se simte tot mai rău. Auzul şi văzul sunt slăbite, iar durerile de cap sunt tot mai chinuitoare. Specialiştii spun că trebuie pusă pe masa de operaţie în următoarele trei zile, altfel poate intra în comă în orice moment.

Află de AICI cum au reacţionat reprezentanţii Bisericii la acest caz:

Mitropolia Olteniei, surdă la drama medicului rezident care abia mai vede: "Nu trebuie să ştie stânga ce face dreapta"

Nu s-a strâns nici jumătate din sumă

Costul intervenţiei pe creier de care Florentina are nevoie este de 50.000 de euro. Până la acest moment s-au strâns aproape 13.000 de euro. Reporterii Adevărul au contactat autorităţile din sănătatea doljeană: managerii spitalelor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi pe cei ai Mitropoliei Olteniei, pentru a le solicita să se implice în rezolvarea acestui caz.

Citeşte AICI reacţia colegilor de breaslă:

Autorităţile din sănătate, imune la drama colegei cu tumoră pe creier, care are zilele numărate

Cum poţi salva o viaţă

Cei care doresc să o ajute pe Florentina pot dona 10 euro, la numărul 0900 900 790, 5 euro la 0900 900 794 şi 2 euro la 0900 900 792. Conturi deschise la Banc Post, sucursala Olt, oras Slatina Cont IBAN RON RO36BPOS29007096064RON01   Cont IBAN EURO RO68BPOS29007096064EUR01 titular Vana Gheorghe.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite