Craiova aşteaptă astăzi banii de la Guvern. Solomon promite căldură din fondurile MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La robinetele craiovenilor nu mai curge apă caldă
La robinetele craiovenilor nu mai curge apă caldă

Craiovenii ar putea avea din nou apă caldă începând de mâine, dacă Guvernul va decide în şedinţa de astăzi să aloce aproape 20 de milioane de lei primăriei Craiova.

Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, „în urma demersurilor făcute în cursul săptămânii trecute, primarul municipiului Craiova Antonie Solomon a primit astazi (n.r. ieri) o înştiinţare de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, privind alocarea în şedinta de Guvern de mâine (n.r. astăzi) a sumei de 19.283 mii lei, sumă ce va putea fi utilizată exclusiv pentru achitarea obligaţiilor către furnizorii de energie termica“.

„În acest fel, zilele următoare se va debloca situaţia generată de întreruperea furnizării agentului termic de către CET II Craiova şi implicit din partea Regiei de Termoficare către asociaţiile de proprietari“, se arată în acelaşi comunicat de presă.

„Am discutat săptamâna trecută cu secretarul de stat pentru comunităţile locale, Gheorghe Emacu şi cu alti reprezentanţi din Ministerul Administraţiei si Internelor, care mi-au promis sprijin în deblocarea acestei situaţii. Le mulţumesc pentru că s-au ţinut de cuvânt şi aşa cum am promis la rândul meu, astfel se rezolvă problema furnizării apei calde şi căldurii, în perioada următoare. Regret faptul ca unii au speculat electoral o astfel de situaţie, încercând să-şi facă imagine pe seama  problemelor cu care se confruntă populaţia Craiovei. Craiovenilor de bună-credinţă le garantez că au un primar căruia îi pasă de problemele lor. În perioada următoare vom demara acţiuni concertate de recuperare a debitelor de la cetăţeni, pentru că nu putem lăsa familiile care plătesc din Craiova să sufere din cauza datornicilor. Nu vom tolera rău-platnicii, iar asociaţiile cu mari debite vor avea în continuare de suferit, dacă nu se întelege că trebuie recuperate restanţele“, a declarat Antonie Solomon, conform comunicatului de presă remis redacţiei noastre.

Citeşte şi:

Viaţa în oraşul european fără apă caldă: Craiovenii se spală la lighean, angajaţii Termoficării iau bătaie de la locatari

Craiovenii rămân fără apă caldă pe termen nelimitat. Edilii caută soluţii şi craiovenii sunt aşteptaţi să achite datoriile

Oraş european fără apă caldă. CET închide robinetul şi pentru punctele termice care încă mai furnizau agent termic

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite