Viaţa în oraşul european fără apă caldă: Craiovenii se spală la lighean, angajaţii Termoficării iau bătaie de la locatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii se spală la lighean
Craiovenii se spală la lighean

Alte cinci asociaţii au fost debranşate ieri din cauza datoriilor mari către Regia Autonomă de Termoficare

Toate cartierele Băniei ar putea rămâne fără apă caldă dacă Regia Autonomă de Termoficare (RATf) Craiova nu va recupera de la populaţie datoriile de ordinul zecilor de milioane de lei. După ce săptămâna trecută 50 de puncte termice din totalul de 105 au întrerupt furnizarea de agent termic, conducerea RATf a anunţat că alte cinci asociaţii de proprietari au rămas fără apă caldă la robinet.

Craiovenii se spală la lighean

Click pe poze pentru FOTOGALERIE !

Deşi la câteva zile după ce au întrerupt furnizarea de agent termic la cele 172 de asociaţii care aparţineau de cele 50 de puncte termice, 71 dintre ele au fost rebranşate pentru că, fie nu aveau datorii atât de mari, fie deserveau şcoli şi grădiniţie, veştile nu sunt deloc îmbucurătoare. Deciziile de debranşare au fost luate de comun acord cu Complexul Energetic Termic, furnizorul de agent termic, faţă de care Termoficarea are datorii de aproximativ 17 milioane de lei. La rândul lor, conducerea Complexul Energetic Termic are datorii către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, furnizorul de cărbuni care a anunţat că nu va asigura proviziile pentru iarna ce bate la uşă. „Astăzi (n.r ieri) asociaţii de la punctele termice Siloz, Lăpuş, Toporaşi şi Corniţoiu au fost debranşate din cauza datoriilor. Toate au fost făcute la solicitarea Complexului Energetic Termic“, a explicat Nicolae Degeratu, directorul tehnic al Termoficării.

Fără apă, dar cu întreţinerea la zi

Lăsând la o parte familiile de craioveni care au datorii mari la întreţinere, printre persoanele debranţate se află şi craiovenii buni-platnici. Sunt oltenii care deşi sunt la zi cu plăţile către Termoficare nu au apă caldă din cauza faptul că debranşările se fac pe toată asociaţia, nu pe apartament, fiindcă oamenii nu au contracte individual. „Avem datoriile plătite la zi, dar tot nu avem apă caldă. Regretăm faptul că nu ne-am pus centrală pentru că acum nu aveam probleme. Suntem nevoiţi să încălzim apă să ne spălăm, cu lighene ca pe timpuri“, a declarat Constantin Cernătescu, un locatar din cartierul Rovine.

În periplul debranşărilor, angajaţii Termoficării au avut ghinionul să dea şi de câţiva locatari nemulţumiţi din cartierul Sărari care i-au luat la bătaie. „Au fost să rebranseşe o asociaţie, dar trebuiau să demonteze contoarele de la blocurile care rămâneau fără apă caldă. Acolo a fost un conflict şi au luat bătaie câţiva angajaţi ai regiei“, a declarat un reprezentant al RATf. Singura veste bună pe ziua de ieri a venit din partea municipalităţii.

Potrivit unui comunicat de presă de ultima oră,  remis de către primărie, Guvernul va aloca astăzi suma de 19.293.000 de lei, bani ce vor fi folosiţi exclusiv la achitarea obligaţiilor către furnizorii de energie termică. În acest fel, craiovenii ar putea să primească apă caldă zilele următoare.

Citeşte şi:

Craiovenii rămân fără apă caldă pe termen nelimitat. Edilii caută soluţii şi craiovenii sunt aşteptaţi să achite datoriile

Oraş european fără apă caldă. CET închide robinetul şi pentru punctele termice care încă mai furnizau agent termic

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite