EXCLUSIV S-au terminat şi fiolele de morfină, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu spune stocul de morfină din Craiova s-a epuizat.
Profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu spune stocul de morfină din Craiova s-a epuizat.

Bolnavii de cancer de la cel mai mare spital din Oltenia nu au mai primit astăzi nici fiole de morfină, pentru că medicii nu le-au mai avut în stoc.

Medicii oncologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova spun că astăzi au înlocuit morfina cu medicamente nemorfinice, dar care nu au aceleaşi efecte. "Folosim Fentanil, care este un opioid nemorfinic. Nimic nu este ca morfina", a declarat profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu, şeful Secţiei de Oncologie Medicală de la Spitalul Nr. 1 din Craiova şi preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie.

Bolnavii de cancer de la cel mai mare spital din Oltenia trec printr-o situaţie critică, după ce de mai bine de o săptămână nu mai primesc tablete de morfină, iar citostatice vitale s-au terminat de luni bune. Astăzi, medicii nu au mai avut nici injectabile de morfină să le aline durerea.

"Încercăm să le diminuăm suferinţa, să îi protejăm moral, să nu le dăm reţete pe bani că ştim pentru că unii nu au bani nici pentru tren, întârzie cu autobuzul la programare pentru că nu le-a venit pensia", a declarat pentru Adevărul profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu.

Craiova

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova sunt la acest moment internaţi 54 de pacienţi care suferă de cancer. Spitalul Nr. 1 din Craiova este singurul din Oltenia unde se asigură gărzi la Oncologie şi unde bolnavii de cancer în stare gravă, la care apar complicaţii ale acestei afecţiuni, se pot prezenta în orice moment.

Până la această oră, conducerea spitalului nu a putut fi contactată, pentru un punct de vedere cu privire la această situaţie. Purtătorul de cuvânt de la SJU, medicul Cristiana Geormăneanu, a spus în urmă cu o săptămână că au fost demarate proceduri pentru achiziţia de urgenţă a tabletelor de morfină.

EXCLUSIV Bolnavii de cancer din România au rămas fără morfină. În Craiova, ultimele tablete aduse de la Iaşi s-au terminat ieri

Nici morfină, nici citostatice la Spitalul Judeţean din Craiova

Încă opt citostatice s-au terminat la Spitalul Judeţean din Craiova

Citeşte AICI amănunte despre cazul citostaticelor expirate în farmacia Spitalului Filantropia din Craiova:

La Spitalul Filantropia au expirat medicamente de aproape 200.000 de lei, care trebuiau administrate bolnavilor de leucemie

Citostaticele expirate de la Spitalul Filantropia, de aproape 200.000 de lei, vor fi distruse. Află despre ce este vorba!

Un spital din Craiova a distrus citostatice de aproape 200.000 de lei, cel mai mare spital din Oltenia nu are citostatice vitale

Din ediţia de mâine a cotidianului Adevărul poţi afla ce spun despre aceste probleme bolnavii de cancer de la Spitalul Nr. 1 din Craiova şi cum se descurcă doctorii în aceste condiţii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite