O săptămână fără morfină pentru bolnavii de cancer: "Sunt legaţi la mâini şi la picioare, au dureri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu spune stocul de morfină din Craiova s-a epuizat.
Profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu spune stocul de morfină din Craiova s-a epuizat.

De o săptămână, bolnavii de cancer de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova supravieţuiesc fără morfină, după ce ultimul producător de opioide s-a retras din România. Doctorii spun că pacienţii trec prin momente groaznice din cauza acestor lipsuri.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie (SNO), profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu, a spus în această dimineaţă că bolnavii pe care îi îngrijeşte nu au primit nici astăzi morfină. "Nu avem morfină, am făcut solicitări la conducerea spitalului. Bolnavii sunt legaţi la mâini şi la picioare, în sensul că nu avem posibilitate să le asigurăm tablete de morfină. Normal că au dureri. Se face o săptămână de când nu mai avem morfină", a declarat profesorul universitar doctor Florinel Bădulescu, preşedintele SNO şi şeful Clinicii de Oncologie Medicală de la cel mai mare spital din Oltenia.

EXCLUSIV Bolnavii de cancer din România au rămas fără morfină. În Craiova, ultimele tablete aduse de la Iaşi s-au terminat ieri

Criza de morfină din România. Medic oncolog: "Sunt crucit, siderat de atitudinea la limita umanităţii a celor responsabili"

Nici morfină, nici citostatice la Spitalul Judeţean din Craiova

Bolnavii de cancer de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova supravieţuiesc de o săptămână fără morfină, după ce ultimele rezerve aduse din Iaşi s-au terminat lunea trecută. Preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie spune că această problemă este în toată ţara.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite