Craiova: Medici daţi în judecată pentru că au salvat de la moarte bolnavi. "Am ajuns de râsul lumii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru specialiştii în hematologie şi oncologie de la Spitalul Filantropia din Craiova sunt acuzaţi că au prescris tratament unor bolnavi, fără să aştepte avizul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. La rândul lor, doctorii au deschis proces unităţii medicale.

Dr. Marcel Ionescu, din cadrul secţiei de Oncologie, prof.dr. Gabriel Găman, dr. Mihail Badea, dr. Ionela Rotaru, de la Hematologie, au fost chemaţi în instanţă în această săptămână pentru că au refuzat să achite peste 220.000 de lei, contravaloarea tratamentului pe care l-au administrat anul trecut unor pacienţi în stare gravă.

Află AICI cazul unei bolnave care a primit tratament, fără avizul scris al CAS:

"Lăsaţi-l în pace! Nu a făcut nimic rău!"

"Am respectat jurământul lui Hippocrate!"

Conducerea CNAS suţine că angajaţii spitalului au încălcat regulamentul, prin faptul că nu au întocmit referate pe care să îşi pună semnătura o comisie specială. Dr. Ionescu spune însă că a făcut acest lucru şi că ar fi avut acordul verbal al Casei, în momentul în care a luat injectabilele din farmacia unităţii şi le-a dat unei femei de 57 de ani, care avea cancer. „Nu am adus niciun prejudiciu statului. Am respectat Jurământul lui Hippocrate”, a spus medicul.

"Nu mi-a dat niciun ou!"

Acesta a exclus ipoteza că ar fi luat şpagă, înainte să ridice injectabilele din farmacia unităţii şi să le administreze pacientei. "Nu mi-a dat niciun ou! Este o femeie săracă, de care mi-a părut rău, văzând-o în situaţia critică în care se afla. Nu o cunoşteam, până când s-a prezentat la cabinet. Şi, din câte mi-am dat seama, este o persoană cu o situaţie financiară delicată.  Nu am luat nicio atenţie", a explicat medicul Ionescu.

Aceasta este una dintre persoanele care beneficiat de citostatice din stocul spitalului, pentru care un doctor a fost pedepsit!

image

Citeşte AICI cum reuşeşte statul să ţină sub lacăt medicamentele, de care pacienţii nu se pot atinge:

Cum aruncă statul la gunoi 540.000 de lei, banii asiguraţilor în sănătate. "E bătaie de joc!"


„De unde scot atâţia bani?”

Cea mai mare sumă de achitat o are prof.dr. Găman, respectiv  150.000  de lei. „Am încercat să salvăm pacienţi care aveau leucemie, în stare avansată a bolii. Nu am ştiut că este nevoie de aprobare, pentru că anii trecuţi nu se proceda aşa. Ar fi trebuit măcar să fim înştiinţaţi de modificările legilor. Un medic nu are datoria să vină dimineaţa la serviciu şi să se documenzete de pe internet de legislaţie. Am ajuns de râsul lumii”, a afirmat prof.dr. Găman, care consideră că măsura pe care a adoptat-o spitalul este abuzivă. „De unde să scot atâţia bani? Nu am de unde să îi dau, decât dacă îmi vând casa şi rămân pe drumuri. În toată cariera mea nu am strâns suma asta uriaşă”, a completat prof.dr Găman. Acesta susţine că nu a primit mită, ca să aplice tratamentul în cauză. "Cum adică să îmi dea bani? Glumiţi? Doamne fereşte! Nu am băgat în buzunar niciun plic cu bani! Nici nu încape discuţia de aşa ceva!", a completat prof.dr. Găman.

Aceasta este o cerere pe care doctorii de la hematologie au făcut-o CNAS!

image

Bolnavii spun că nu au dat şpagă

Doi dintre pacienţii care au fost trataţi au decedat, între timp. Doctorii spun că nu din cauza medicaţiei, ci pentru că boala era prea avansată. Ceilalţi doi pacienţi trăiesc şi se simt mai bine. Aceştia spun că nu au dat şpagă pentru a face citostatice. "Abia am eu bani să trăiesc, darămite să dau şi altora", a spus Nica Robin, bolnavă de cancer. Pentru aceste abateri, doctorii s-au ales şi cu avertismente. Trei dintre aceştia au atacat în instanţă decizia conducerii instituţiei.

Vezi AICI cum sunt trataţi cei care suferă de afecţiuni grave:

Înghesuiţi câte doi în pat, ca să primească tratament

Nu s-a respectat regulamentul


Reprezentanţii Spitalului Filantropia spune că va continua să recupereze banii pe cale juridică. „Nu s-au respectat anumite proceduri de ordin administrativ, pentru care spitalul a fost sancţionat. Aceste sume nu se pot obţine decât de la persoanele care au creat această situaţie”, a declarat dr. Mihaela Tătaru-Abagiu, managerul Spitalului Filantropia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite