Bolnavii de cancer dorm câte doi în pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paturile Secţiei de Oncologie sunt insuficiente pentru pacienţii grav bolnavi, care au suprapopulat spitalul. Au fost internate 89 de persoane, în condiţiile în care saloanele dispun de doar 60 de paturi.

Aglomerarea s-a produs după Sărbătorile Pascale.  „Bolnavii stau şi câte doi în pat. Vom mai pune şi o canapea, ceva. Ne descurcăm cum putem“, a spus Teresa Cojocaru, medic şef de Secţie Oncologie în cadrul Spitalului Judeţean Botoşani. Deşi trebuiau să se prezinte la medic înainte de Paşte, majoritatea bolnavilor au preferat să petreacă Sărbătorile acasă, cu familia. Acum ei au revenit în spital, dar n-au fost suficiente paturile pentru ei. Cei mai mulţi dintre cei internaţi au probleme pulmonare sau din sfera digestivă.

„E un lucru obişnuit“

„Secţia de Oncologie este cea mai aglomerată în prezent, iar acest lucru este rezultatul şi a numărului mare de bolnavi din această sferă, pe care îi are judeţul nostru. Se mai fac internări şi pe Ambulatoriu, însă sunt mulţi care au ajuns într-un stadiu avansat al bolii şi trebuie preluaţi pe secţie“, ne-a declarat Mihaela Miler, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Judeţean „Mavromati“ Botoşani.  Chiar dacă sunt nemulţumiţi de situaţie, cei mai mulţi dintre bolnavi s-au resemnat cu înghesuiala.

„E deja un lucru obişnuit să ne pună câte doi într-un pat. Alţii care aud de acest lucru li se pare o grozăvie. Pe noi nu ne mai miră nimic. Ştim că sănătatea e la pământ în ceea ce priveşte condiţiile oferite de spitale, dar avem nevoie de medici“, a spus Corina, o botoşăneancă care a descoperit în urmă cu doi ani că suferă de cancer pulmonar.

Redistribuire de pacienţi

Potrivit reprezentanţilor spitalului, o soluţie ar fi redistribuirea pacienţilor în alte saloane, unde solicitările sunt reduse.

„Faptul că Secţia de Oncologie e aglomerată este un lucru absolut firesc la Botoşani. O soluţie ar fi să se reducă numărul de paturi din secţiile unde nu sunt foarte multe solicitări, cum ar fi la Secţia de Chirurgie, Secţia ORL şi Oftalmologie. Acest lucru se poate face doar prin decizia Ministerului Sănătăţii şi vom înainta o adresă în acest sens“, a spus Cornel Enache, managerul Spitalului Judeţean Botoşani. În ultimii doi ani, judeţul se confruntă cu o creştere alarmantă a noilor cazuri de cancer.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite