Craiova: Medic din România: "Am avut de suferit din cauza unei doctoriţe. Am fost tratat cu indiferenţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul de la Spitalul Nr. 1 Craiova, când cadrele medicale au fost luate la pumni şi înjurate de ţigani, continuă să stârnească reacţii controversate. Doctorii se acuză între ei de aroganţă şi lipsă de profesionalism.

Agresiunea petrecută la mijlocul acestei săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, care s-a lăsat cu bătaie şi vorbe vulgare, a determinat oamenii să comenteze nu doar evenimentul în cauză, ci situaţiile tensionate pe care bolnavii / însoţitorii le reclamă în mod frecvent, şi pe care medicii nu le ascund.

Citeşte AICI articolul care a generat comentarii:

"Asistentele te tratează cu sictir"

"Ne e frică să ne mai facem meseria"

Discuţiile de pe site-ul Adevărul s-au extins. Oamenii încearcă să afle cauzele altercaţiilor de pe holurile unităţii în care sunt implicaţi ţiganii, dar şi oamenii de rând din rândul românilor.

Află AICI  toate detaliile scandalului de la SJU Craiova:

Au bătut asistentele şi doctoriţa, după care au fugit cu bolnavul din spital

"După ce că sunt trataţi pe gratis, creează o atmosferă mizeră"

Medicii se scuză şi spun că sunt foarte stresaţi, că lipsa medicamentelor, care le afectează actul medical, numărul mare de pacienţi pe care trebuie să-i trataze, raportat la cifra redusă a angajaţilor, le creaează o stare nervoasă şi că uneori „îşi ies din fire”. La fel, spun doctorii, atitudinea recalcitrantă a unor aparţinători îi face irascibili. „Atitudinea incalificabilă a acestor rromi care, după ce că sunt trataţi pe gratis, fără să participe la efortul colectiv pentru sănătate, deranjează pe toţi cei din jur şi creează o atmosferă mizeră şi anormală. În Occident nici nu ar fi primiţi în spitale, cu un asemenea comportament şi fără acte doveditoare ale calităţii de asigurat”, a scris o cititoare Adevărul, semnată Wanda, idee susţinută de Simina, care militează pentru o selecţie riguroasă a pacienţilor. „Cine nu plăteşte asigurări integral, să nu mai calce în spitale”, propune Simina.

Citeşte AICI ce gândesc oamenii despre rromi:

"Ţiganii au băgat spaima în toţi. Întră în spital ca la ei acasă"

"Deşi am renunţat la cetăţenia română, sunt încă numit ţigan"

Probleme, din cauza unei perfuzii

Alţi cititori acuză cadrele medicale de indiferenţă şi aroganţă faţă de asiguraţi. “Asistentele sunt nepăsătoare. Dacă dai destul, te tratează corect, dar pentru nimic în lume n-ar spune o vorbă bună”, este de părere V.B, care relatează o experienţă pe care a avut-o la Spitalul Caritas din Bucureşti, când ar fi fost victima unei greşeli medicale a asistentei. “Mi-a pus o perfuzie şi, din neatenţie, nu a introdus acul în venă corect şi serul a intrat aiurea şi mi-a creat probleme mari; i-am atras atenţia şi s-a răstit la mine că dacă nu sunt atentă să tac. Am stat două zile cu gheaţă pe locul pe unde a intrat antibioticul aiurea”, a adăugat V.B.

Regretă că şi-a internat mama spitalul din Craiova

Nici medici nu se sfiesc să vorbească  despre atitudinea necorespunzătoare a unora dintre colegi. Dr. Vişan Gabriel, din Timiş, a postat un comentariu la articolul  "Asistentele de la Terapie Intensivă sunt roboţi fără pic de inimă. Te tratează cu sictir", în care a amintit despre un eveniment nefericit care i-ar fi arătat faţa reală a personalului din sănătate. Medicul povesteşte că mama sa a suferit un accident rutier, în urma căruia a fost grav rănită. A ajuns de urgenţă la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la SJU. “Am avut mult de suferit din cauza lipsei de profesionalism şi comportament total imoral faţă de persoana mea a unei doctoriţe de la ATI Neurochirurgie, fapt pentru care mama mea a decedat. Am fost tratat cu indiferenţă, deşi eram student la medicină Timişoara. Am regretat şi regret şi în prezent internarea mamei mele acolo”, ne-a scris dr. Vişan Gabriel.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite