Craiova: Doctor din România: “Şi noi suntem trataţi ca nişte gunoaie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Doctorii spun de sistemul medical este sub orice critică
Craiova: Doctorii spun de sistemul medical este sub orice critică

Articolele publicate zilele trecute, care aduc în discuţie problemele cu care se confruntă domeniul medical şi cauzele care le-au generat, au încurajat românii să-şi spună părerea pe această temă. Medicii spun că Sănătatea în România este pătată de coruţie, şpagă, pile şi multă bătaie de joc.

Dezbaterea a plecat de la un articol-interviu de săptămâna trecută, care scoate în evidenţă nivelul slab de pregătire al studenţilor de la Medicină. Profesorii spun că tinerii care în scurt timp vor îmbrăca halatul alb habar nu au de materiile de studiu.

Citiţi şi:

Echipajul unei ambulanţe a fost sechestrat şi ameninţat cu moartea

Student la Medicină: "Am trecut examenele din noroc". Profesor universitar: "E jale! Habar n-au!"

Pe de o parte, mediciniştii care au lăsat comentarii la articolele de mai sus aruncă vina pe cadrele didactice care şi-ar face treaba de mântuială, doar ca să poată primi un salariu. De cealaltă parte a baricadei sunt profesorii universitari care îi acuză pe studenţi de indiferenţă şi delăsare.

Student la Medicină: „Gastrita e o gaură în burtă“. Profesor universitar: "Sunt jalnici! Le dau note cu TVA“

Zeci de persoane şi-au făcut publică părerea vis-à-vis de sistemul de învăţământ superior, au vorbit despre corupţia, şpăgile şi pilele care se dau pentru trecerea examenelor la facultate. Tinerii medici spun că în ţară sunt condamnaţi să se plafoneze, din cauza “boşorogilor” – după cum scrie un cititor Adevărul, adică a doctorilor în vârstă ce nu renunţă la posturile-cheie, în defavoarea celor abia ieşiţi de pe treptele facultăţii.

Citiţi şi:

Bolnav din România: "Să vă fie ruşine, domnilor doctori! Ne trataţi ca pe nişte gunoaie!"

Doctori care au părăsit ţara din cauză că aici nu s-au putut afirma pe plan profesional spun că peste graniţă situaţia e cu totul altfel, că şansele sunt egale pentru toţi cei din breaslă, şi că foarte rar se întâmplă ca o persoană să nu-şi merite locul. Povestea unui medic semnat mikka_elle este relevantă în acest sens. "Dintotdeauna a fost aşa: în facultate materia e stufoasă, cu informaţii contradictorii, iar unii profesori sunt tipicari cu informaţii obscure care nu folosesc nimănui. Secţiile sunt organizate în stil mafiot, pe specialităţi şi familii, totul foarte teritorial, care îi îndepărtează pe tinerii talentaţi”, scrie Mikka, doctor în Anglia. Aceasta spună că în spitalele din străinătate nu există bătaie de joc. “Felul în care sunt trataţi pacienţii în România e diametral opus de Marea Britanie. De exemplu, în Marea Britanie nimeni nu îi numeşte pe pacienţi «nesimţiţi» şi nu urlă la ei să iasă afară, cum am văzut în România, asta după ce au luat şpagă”, mai scrie medicul.

Citiţi şi:

Un oltean riscă să rămână olog, pentru că nu a dat şpagă medicilor

Elena, doctor în România, se plânge că specialiştii în medicină sunt umiliţi de către bolnavi. “Şi noi doctorii suntem trataţi ca nişte gunoaie, de toţi pacienţii, politicienii. (…) Examenele şi posturile se cumpără în medicină şi la fel în toate instituţiile din România. Criteriul de competenţă a dispărut de mult. Banii vorbesc. Medicii dau mai multă şpagă şefilor decât primesc de la pacienţi. Corupţia este peste tot”, ne-a scris Elena, medic.

Citiţi şi:

Cum moare un om cu zile într-un spital din România

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite