Craiova: Cum sunt chinuiţi pruncii în maternităţile din Oltenia, în timp ce autorităţile stau cu mâinile-n sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou-născuţii de la Spitalul Filantropia din Craiova au stat zile în şir câte doi pe pat, din lipsă de locuri. Ministerul Sănătăţii intenţionase să le taie din paturi.

Cotidianul Adevărul de Seară a dezvăluit, în luna iunie, situaţia bebeluşilor care erau înghesuiţi la pe aceeaşi saltea, după ce Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a decis să reducă numărul de paturi. Cadrele medicale s-au plâns că îşi pun activitatea în pericol şi că nou-născuţii riscă să fie infectaţi, pentru că nu aveau timp să sterilizeze camerele.

image

"O să iau măsuri"

Femeile însărcinate şi mămicile erau disperate, văzând condiţiile în care pruncii lor erau îngrijiţi. Conducerea de la Sanepid şi reprezentanţii unităţii medicale au negat realitatea susţinută de imagini. Managerul spitalului a promis, în schimb, că va înteţi paza clădirii, aşa încât străinii să nu mai pătrundă în incinta instituţiei. "Cine v-a dat voie să intraţi? O să mă interesez cine era de serviciu, în ziua în care v-aţi strecurat, şi o să iau măsuri", a spus, la momentul respectiv, dr. Mihaela Tătar-Abagiu, managerul spitalului.

image

Regulamant încălcat de nevoie

În majoritatea spitalelor din Dolj se poate intra fără probleme, iar paznicii spun că nu au cum să restricţioneze accesul. "Dacă bolnavii nu au medicamente, trebuie să lăsăm persoanele necunoscute să intre, ca să le ducă cele necesare. Nu avem cum să verificăm dacă cineva anume este rudă cu un pacient, aşa că le dăm voie celor mai mulţi. Doar nu o să moară omul din cauza noastră", ne-a spus un agent de pază de la Spitalul Filantropia.

Află AICI detalii despre situaţia din maternitatea din Bănie:

Ministerul Sănătăţii taie din paturile bebeluşilor cumpărate din banii publici, firmele donează saltele, din fonduri proprii

Autorităţile din sănătate, despre cazul bebeluşilor înghesuiţi pe patul de spital: "Nu este nimic în neregulă acolo. Totul este sub control"

Problema bebeluşilor s-a rezolvat, după ce cotidianul Adevărul de Seară a făcut publică situaţia existentă la Secţia de Neonatologie. O firmă a donat acestei secţii mai multe paturi, iar Ministerul Sănătăţii nu va mai lua din saltele, după ce angajaţii au dat în judecată autorităţile din sistemul sanitar. Nici la acest moment reprezentanţii spitalului nu recunosc faptul că, la maternitatea din Craiova, au dormit câte doi nou-născuţi pe pat, şi spun că totul nu este decât o invenţie a neonatologilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite