Craiova EXCLUSIV: Autorităţile din sănătate, despre cazul bebeluşilor înghesuiţi pe patul de spital: "Nu este nimic în neregulă acolo. Totul este sub control"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică, Sanepid-ul şi conducerea Spitalului Filantropia au aflat din paginile cotidianului Adevărul despre faptul că la Spitalul Nr. 2 au stat câte doi nou-născuţi pe aceeaşi saltea. Răspunsururile reprezentanţilor acestor instituţii a fost vehement : "Totul este sub control"

Cotidianul Adevărul de Seară a publicat vineri, în exclusivitate, un articol despre modul în care sunt îngrijiţi bebeluşii de la Spitalul Nr. 2. Fotografiile au arătat clar că micuţii au stat înghesuiţi pe acelaşi pat, deşi acest lucru le punea sănătatea în pericol, potrivit specialiştilor.

image

Angajaţii spitalului s-au plâns că nu au condiţii să facă internări şi că sunt nevoiţi să apeleze la tot felul de metode, pentru a-şi practica meseria. "Ne descurcăm greu, pentru că nu avem dotările necesare. Într-adevăr, nu am avut altă soluţie decât să îi punem pe acelaşi pătuţ", a recunoscut asistent-şef Constanţa Bărbulescu, lider de sindicat Sanitas de la Spitalul Nr. 2 (foto jos).

image

Reacţia managerului: "Cum aţi intrat acolo?"

Când a fost anunţată de această situaţie, managerul spitalului, dr. Mihalela Tătaru-Abagiu, a spus că va lua măsuri. Nu pentru remedierea situaţiei, ci împotriva paznicilor. "Cum aţi ajuns acolo? O să mă interesez cine anume de la pază v-a lăsat să ajungeţi în spital, în afara orelor de vizită. Nu este adevărat că stau doi bebeluşi în acelaşi pat. Totul este sub control", a declarat managerul. Reprezentanţii de la Sanepid neagă această situaţie şi spun că imaginile de la Secţia de Neonatologie nu sunt reale. "În niciun spital din Craiova nu ştim să stea doi bebeluşi pe acelaşi pat. Nu este nimic în neregulă acolo", a spus dr. Jean Pârgaru, directorul Sanepid.

image

Materialele publicate în Adevărul de Seară şi Click nu au rămas fără urmări. Află ce impact au avut aceste articole astăzi, din .

stampila ads
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite