Craiova EXCLUSIV: Ministerul Sănătăţii taie din paturile bebeluşilor cumpărate din banii publici, firmele donează saltele, din fonduri proprii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă din Craiova va dona săptămâna viitoare Secţiei de Neonatologie a Spitalului „Filantropia” din Craiova cinci paturi, scaune şi mese de învăşat. Ministerul Sănătăţii Publice a decis reducerea numărului de paturi din spitale, de la 1 iunie.

Donaţia a fost anunţată astăzi şi vine ca urmare a articolului publicat vineri, 25 iunie, în Adevărul de Seară, care a dezvăluit faptul că la această secţie dorm câte doi nou-născuţi pe aceeaşi saltea. Problemele au apărut, spun medicii, după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea numărului de paturi de la 1 iunie.

image

"Vor avea confortul pe care îl merită"

Angajaţii spitalului s-au plâns că bebeluşii sunt în pericol de a se alege cu infecţii, pentru că infirmierele nu au timp să facă sterilizarea camerelor.  „Eram într-o situaţie disperată iar aceste pătuţuri ne sunt de mare ajutor. Îi vor salva pe micuţi, care vor avea confortul pe care îl merită, şi nu mai stăm nici noi cu grija că sănătatea le va fi afectată. Sperăm ca măcar acum să se rezolve această problemă”, a declarat asist.şef. Constanţa Bărbulescu, lider de sindicat Sanitas de la Spitalul Nr. 2 (foto jos).

image

Află de AICI ce reacţie au autorităţile, cu privire la cazul bebeluşilor de la Spitalul Filantropia:

 "Nu este nimic în neregulă acolo. Totul este sub control"

image

Adevărul de Seară a publicat în exclusivitate un articol care scoate la iveală condiţiile în care sunt internaţi bebeluşii la Spitalul Nr. 2 din Craiova. Aceştia au fost înghesuiţi mai multe zile câte doi pe pat, din lipsă de saltele. "Suntem conştienţi că acest lucru ne pune în pericol şi activitatea pentru că, dacă vreun bebeluş capătă vreo infecţie, noi suntem traşi la răspundere, chiar dacă nu depinde de noi. Pur şi simplu nu avem suficiente paturi, astfel încât ne descurcăm destul de greu", a adăugat asistent şef Constanţa Bărbulescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite