VIDEO Cum ajunge un doctor aproape surd să strige după ajutor, din camera de camin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic rezident din Craiova se zbate între viaţă şi moarte într-un cămin din Bănie, după ce a aflat că are o tumoră pe creier. Tânăra trebuia operată în urmă cu o săptămână. Nu a avut bani de intervenţie. Prietenii au apelat la autorităţile din sănătate, fără vreun rezultat.

O cheamă Florentina Vana, are 27 de ani şi este rezidentă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Secţia Pediatrie. De mică şi-a dorit să îmbrace halatul alb. În urmă cu 12 ani, a aflat că are tumoră pe creier. Şi-a extirpat-o în România. Tot de atunci şi-a pierdut auzul la o ureche. Dar, pentru că a scăpat cu viaţă, Florentina şi-a spus că singurul ei ţel este să devină medic, să salveze vieţi. Câţiva ani mai târziu, era absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova. Visul era pe cale să se împlinească.

O dramă în două episoade

În urmă cu un an, a absolvit facultatea. A intrat ca rezident la cea mai mare unitate spitalicească din Oltenia. Pentru că a iubit copii, a ales Pediatria. Chiar dacă auzea doar cu o ureche, Florentina se declara fericită. Bucuria nu a durat mult. Diagnosticul crud pus în această lună, de  "tumoră pe creier, în stare avansată", avea să îi strice planurile de viitor şi să se gândească la ce e mai rau. Neurochirurgii i-au dat o speranţă: operaţie pe creier făcută doar la spitalul Hanovra, Germania, centrul intervenţiilor de acest gen din lume. Preţul: 50.000 de euro. Apropiaţii i-au sugerat Florentinei să se lase pe mâna specialiştilor din România. "M-aş fi dus să mă operez şi aici, dar parcă mi-e frică. Ştiu că nu mai aud cu o ureche, după ce am avut o dată încredere în sistemul din ţară. Vreau să aud în continuare măcar cu o ureche", explică Florentina.

Donaţiile "au curs" tot de la săraci

A doua zi,  părinţii fetei au făcut un plan de bătaie. Vroiau să adune bani, ca să îşi vindece fiica. Au scos la vânzare singura locuinţă, un apartament cu două camere situat într-un cartier mărginaş al Slatinei, s-au împrumutat la bancă şi au cerut ajutorul puţinilor prieteni de bază. Între timp, colegii de facultate au organizat specacole şi au ridicat corturi în Craiova, pentru ca trecătorii să poate face donaţii. Au apelat şi la reprezentanţii spitalelor din sănătate. Fără vreun rezultat. Din donaţiile venite de la oameni cu suflet, majoritatea şomeri, pensionari, bugetari şi studenţi, s-au adunat puţin peste 20.000 de euro. "Ne-am zbătut, dar nu s-a putut mai mult. Nu mai avem ce să mai vindem. Apartamentul nu l-a cumpărat nimeni. Nu are lumea bani", ne-a spus Gheorghe Vana, tatăl rezidentei.

Zace în cămin

Părinţii s-au interesat cum stă treaba la spitalul din Hanovra, au discutat cu neurochirurgii străini, care le-au spus că operaţia trebuie făcută de urgenţă, altfel Florentina riscă să intre în comă în orice moment. Data recomandată era 19 septembrie. În urmă cu o săptămâna, Florentina trebuia să fi ajuns pe patul de spital din Germania. În prezent, zace pe salteaua din cămin. Cu dureri de cap groaznice, cu vederea slăbită şi aproape surdă.

Află de AICI cum au reacţionat reprezentanţii Bisericii la acest caz:

Mitropolia Olteniei, surdă la drama medicului rezident care abia mai vede: "Nu trebuie să ştie stânga ce face dreapta"

Citeşte AICI reacţia colegilor de breaslă:

Autorităţile din sănătate, imune la drama colegei cu tumoră pe creier, care are zilele numărate

Dă clic AICI pentru a vedea pe cine a sensibilizat acest caz:

Cum dau săracii clasă bogaţilor: o şomeră a donat 8 lei medicului cu tumoră pe creier

Cum o poţi ajuta pe Florentina

Cei care doresc să o ajute pe Florentina pot dona 10 euro, la numărul 0900 900 790, 5 euro la 0900 900 794 şi 2 euro la 0900 900 792. Conturi deschise la Banc Post, sucursala Olt, oras Slatina Cont IBAN RON RO36BPOS29007096064RON01   Cont IBAN EURO RO68BPOS29007096064EUR01 titular Vana Gheorghe.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite