Craiova: Dragostea îi scoate pe olteni din criză. Află cum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Viaţa în cuplu combate criza, cred românii.
Craiova: Viaţa în cuplu combate criza, cred românii.

Mii de olteni au apelat în această perioadă la agenţiile matrimoniale, sperând că îşi vor găsi jumătatea şi că astfel vor depăşi criza. Psihologii susţin că aceste dorinţe sunt de fapt fantezii.

CITEŞTE si: Oltenii înfruntă criza financiară cu antidepresivele în buzunar

VIDEO Românii sunt  mari căutători de sport şi pornografie on-line

Buzău: Ţăranii dau pământul pe apartamente în oraş

Doljenii spun că le este foarte greu să traverseze criza financiară, dacă nu au un partener care să le ridice moralul. Cei mai mulţi cred că vor alunga singurătatea cu un simplu anunţ în ziar sau cerând ajutorul agenţiilor de profil.


Văduv, caută soţie iubitoare

Gheorghe Vârtop (45 de ani), inginer de profesie, locuieşte în cartierul Craioviţa Nouă. Bărbatul povesteşte că a rămas văduv în urmă cu cinci ani, când soţia sa a fost răpusă de cancer. „Din acel moment m-am izolat. Am încercat să am grijă de cei doi băieţei ai mei şi să-i cresc aşa cum se cuvine. Acum, că s-au făcut mărişori şi se descurcă, pot să-mi văd de drumul meu“, mărturiseşte bărbatul. La sfatul vecinilor, s-a prezentat la o agenţie matrimonială, hotărât să-şi refacă viaţa. „Situaţia mea financiară este stabilă. Îmi doresc să am cui spune ce mă apasă şi să mă aştepte acasă o persoană blândă şi iubitoare“, sunt calităţile partenerei sale ideale. 


Şomer şi divorţat, dar cu locuinţă


În aceeaşi situaţie se află Daniel Blatu (37 de ani), un tânăr şomer care tocmai a divorţat. „Nu am copii şi aş vrea ca viitoarea mea nevastă să fie la fel, fără obligaţii. Sunt convins că vom trăi destul de plăcut, chiar dacă vor mai apărea probleme cu banii, ca în orice căsnicie, mai ales că este criză”, este de părere craioveanul. Mariana Montea (37 de ani) este mai pretenţioasă. Medic de meserie, femeia îşi doreşte un bărbat cu un nivel intelectual ridicat. "Să fie deştept, ca să avem teme de discuţie. Dacă se nimereşte doctor, cu atât mai bine, înseamnă că ne potrivim de minune. Însă, dacă nu a absolvit o facultate, prefer să nu fiu deranjată, pentru că nu există şanse de izbândă. Acesta este principalul criteriu de selecţie", ne-a mărturisit femeia.

O singură agenţie, peste o mie de înscrişi

Nici cei de la ţară nu sunt mai prejos. Mulţi dintre sătenii din localităţile învecinate Craiovei au bătut drumul special până în capitala Olteniei, în acest scop. Dumitru Gogu (35 de ani) se numără printre românii muncitori care îşi câştigă existenţa din agricultură şi care nu a avut până acum o femeie cu care să împartă bucuriile şi necazurile. "Nu sunt sărac, slavă Domnului. Am curtea plină de păsări şi animale, iar hambarul este încărcat cu grâu şi porumb. Cea care mă va alege nu va mai sta cu gândul la ziua de mâine, ca să se streseze că nu are ce pune pe masă. Este criză şi la ţară, dar aici nu sunt bani să ne satisfacem toate mofturile. Strictul necesar ni-l permitem", recunoaşte Dumitru. Reprezentanţii agenţiilor matrimoniale din Bănie spun că au listele încărcate de olteni care vor să îşi formeze un cuplu. „La acest moment sunt înscrise peste 1000 de persoane cu vârste cuprinse între 20-60 de ani. Printre aceştia sunt profesori universitari, doctori, angajaţi în administraţie sau oameni cu studii medii. Numărul cererilor este în creştere. Preţul pentru pentru a te înscrie în baza noastră de date timp de şase luni este de 60 lei“, a declarat Elena Moldoveanu (foto stânga jos) din cadrul agenţiei „Afrodita”.


Psihologii susţin că acestor persoane le lipseşte încrederea în sine. „Mulţi au stima de sine diminuată şi cred că îşi împlinesc astfel fanteziile. Unii recurg la asemenea variante de cuplare după o traumă, adică divorţ sau pierderea unei persoane dragi şi încearcă îşi satisfacă nevoile printr-un surogat”, a declarat Mihail Jianu, psiholog.

Craiova

Crezi că formarea unei cuplu este o soluţie pentru a depăşi mai uşor perioadele dificile ale vieţii, precum criza?

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite