Buzău: Ţăranii dau pământul pe apartamente în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele au devenit investiţii demne de luat în seamă pentru agricultori
Apartamentele au devenit investiţii demne de luat în seamă pentru agricultori

În plină criză a pieţei imobiliare, există o categorie de oameni dispuşi să cheltuie bani pe apartamente în oraş. Sunt oameni de la ţară care au vândut pâmântul şi îşi iau apartamente.

Dau viaţa la ţară pe aceea din oraş. Împroprietăriţi sau moştenitori ai unor suprafeţe vaste de pământ, sătenii au realizat că agricultura nu le aduce mari avantaje materiale şi de aceea renunţă fără regrete la câteva hectare de teren arabil.

Nu este vorba doar despre tineri care s-au trezit cu o bucată de pământ de la părinţi, ci şi despre ţărani cu acte în regulă care şi-au început viaţa la praşilă şi care acum îndrăznesc să dea totul pe un apartament la bloc.


Ei intră astfel în posesia unor sume frumoase de bani pe care cei mai chibzuiţi îi cheltuie cumpărând, de la caz la caz, un apartament sau o garsonieră.


În plus, au un atuu faţă de alţii care depind de creditele bancare. În condiţiile în care tot mai puţini cetăţeni au acces la împrumuturi ei vin cu bani cash.


Unii nu se mută la oraş


„ Printre clienţii care dispun de lichidităţi şi plătesc cu banii jos sunt oameni de la ţară care au vîndut terenuri agricole", ne-a declarat Elena Neguţ, administrator al unei agenţii imobiliare din Buzău.

Momentul este cât se poate de propice pentru că preţurile locuinţelor au scăzut spectaculos şi au şansa să cumpere în condţii nesperat de avantajoase.

Majoritatea cumpără nu pentru a se muta în oraş ci pentru copii. Investiţia este posibil să fie una profitabilă pe termen lung, însă depinde evident de evoluţia pieţei imobiliare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite