Craiova: Cercetător din România: „Producem măcelari în loc de doctori, agramaţi în loc de profesori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii cred că medicii merită cele mai bune salarii
Românii cred că medicii merită cele mai bune salarii

Discuţiile pe tema învăţământului românesc se încing pe site-ul Adevărul. Pe adresa de e-mail a redacţiei mesajele vin încontinuu. Reacţiile cele mai înverşunate aparţin cadrelor didactice, cercetătorilor şi studenţilor. Majoritatea se plâng că sistemul încurajează incompetenţii şi distruge valorile.

Românii din ţară şi din diaspora au acceptat provocarea de a-şi exprima părerea cu privire la starea învăţământului. Cei mai mulţi vorbesc despre un haos total şi spun că persoanele merituoase sunt ignorate în favoarea falselor valori, a celor care reuşit în viaţă doar prin pile.

Citeşte aici materialele care au stârnit reacţii:

Focşani: (FOTOGALERIE) Fruntaşul Constantin Buturugă este condamnat să meargă în cârje pentru carieră

Student român: note mari, carte puţină

Românii despre învăţământ: “Studentul are în cap numai maşini, ţoale, fiţe”

Bursieră în Elveţia: “În România, facultatea era plină de studenţi leneşi, fiţoşi, buimaci”

Oamenii acuză autorităţile că nu fac decât să promoveze incultura şi prevăd un viitor sumbru pentru tinerii care luptă să îşi construiască o carieră doar bazându-se pe cultură, dar fără a avea relaţii şi bani.

"Avem o ţară de copii «genii» şi adulţi handicapaţi"

Mihai Dima, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului Naţional de Cercetare –Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN HH, a scris pe adresa redacţiei, pentru a-şi declara dezamăgirea faţă de modul în care această instituţie funcţionează şi care duce mai degrabă la degradarea societăţii. „Producem măcelari în loc de doctori, agramaţi în loc de profesori etc. Sunt mai periculoşi decât dacă nu i-am fi avut, pentru că au diplome şi recunoaştere oficială. Avem o ţară de copii «genii» şi adulţi handicapaţi, pentru că sunt învăţaţi la şcoală să papagalisească, pentru că li se dau probleme fără contact cu realitatea, pentru că sunt învăţaţi să ploconească, şi pentru că rezultatele sunt în zdrobitoarea lor majoritate nişte aranjamente ordinare, iar zisele «genii» în fapt nu există. Este timpul unei discuţii serioase despre ce ne propunem cu învăţământul românesc”, susţine cercetatorul din Bucureşti. Aflaţi de ce proiectele din România rămân blocate în sertarele autorităţilor şi cine pune piedici profesioniştilor care încearcă să colaboreze cu centre de specialitate din străinătate doar din Adevărul de Seară de vineri.

"Parcă mi-e ruşine să spun că sunt licenţiat"

Un alt cititor Adevărul, semnat Dropia, care a lăsat un mesaj pe site-ul ziarului, susţine că fără bani eşti condamnat să ajungi un ratat în România. „Azi, când examenul se ia pe bani (99%), parcă mi-e ruşine să spun că sunt licenţiat”, ne-a scris "Dropia".

Puteţi lăsa comentarii pe tema de faţă şi să ne sesizaţi problemele dumneavoastră atât pe site-ul Adevărul cât şi pe adresa de e-mail gabriela.popescu@adevarul.ro. Dacă doriţi ca declaraţiile dumneavoastră să fie folosite în vederea realizării următoarelor materiale despre acest subiect, vă rugăm să vă semnaţi cu numele complet, eventual să scrieţi vârsta şi locul de provenienţă, şi să ne trimiteţi o fotografie a dumneavoastră, pentru a putea ilustra textul.


Întrebarea pe care un român, semnat Marius, a lansat-o şi pe care o vom reda la finalul fiecărui material despre acest subiect rămâne deschisă tuturor cititorilor Adevărul: "Vi se pare că se învaţă ceva în şcoli?


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite