Bolnava de cancer pentru care un doctor a fost târât în instanţă a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nica Robin, diagnosticată cu cancer, a murit în urmă cu un an şi două luni.
Nica Robin, diagnosticată cu cancer, a murit în urmă cu un an şi două luni.

Nica Robin, bolnava de cancer tratată de un doctor care a ajuns în instanţă în acest caz, a murit.

Nica Robin, de 57 de ani, din localitatea Valea Lungului - comuna Breasta, a decedat în urmă cu un an şi două luni. Femeia a fost operată la Bucureşti în anul 2009, după ce a fost diagnosticată cu cancer. În acelaşi an, Nica Robin a fost luată în grija medicilor de la Spitalul Filantropia din Craiova.  "Nica Robin a murit în urmă cu peste un an, adică în urmă cu un an şi două luni", a informat în această dimineaţă primarul comunei Breasta, Marcu Marin.

Craiova: Marcel Ionescu

Cazul bolnavei de cancer a fost făcut public după ce medicul care a tratat-o, Marcel Ionescu (foto sus), a ajuns în instanţă. În urmă cu doi ani, Spitalul Filantropia i-a intentat proces doctorului oncolog Ionescu, imputându-i 10.000 de lei. Suma reprezenta contravaloarea tratamentului pe care medicul Ionescu i l-a administrat Nicăi Robin, cu cinci zile înainte de a primi aprobarea scrisă din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), încălcând astfel un regulament al CNAS. Doctorul Ionescu a explicat că reprezentanţii Casei i-au comunicat verbal că poate administra citostatice şi că nu a mai aşteptat hârtia scrisă. "Starea pacientei nu putea suporta această aşteptare, nu puteam întrerupe tratamentul. A fost o decizie medicală pentru că noi suntem medici, nu contabili", a declarat astăzi doctorul Marcel Ionescu. Medicul oncolog a precizat că pacienta nu a murit din cauza tratamentului. "I-am administrat în continuare citostatice, chiar dacă programul de oncologie a fost blocat. Boala însă a avansat cu repeziciune, au apărut complicaţii renale care i-au fost fatale", a completat doctorul Ionescu.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum s-a pronunţat instanţa în cazul doctorului oncolog Marcel Ionescu, aflat în proces cu Spitalul Filantropia. Tot pe craiova.adevarul.ro poţi citi despre cazurile a încă trei doctori de la aceeaşi unitate medicală, care s-au judecat cu spitalul pentru citostatice administrate fără aprobarea scrisă a CNAS, dar şi ce spun reprezentanţii filialei din Dolj a Casei despre această situaţie.

Medici pedepsiţi pentru că au salvat de la moarte bolnavi

Încă o lovitură pentru medicul pedepsit pentru că a încercat să salveze o bolnavă: "Mi s-a spus că de mâine să nu mai vin la spital"

Craiova: Bolnava de cancer salvată de la moarte de medicul pedepsit: "Să-l lase în pace! Eram în pământ, dacă nu mă ajuta!"

Un spital din Craiova a distrus citostatice de aproape 200.000 de lei, cel mai mare spital din Oltenia nu are citostatice vitale

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite