Încă o lovitură pentru medicul pedepsit pentru că a încercat să salveze o bolnavă: "Mi s-a spus că de mâine să nu mai vin la spital"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul oncolog de la Spitalul Filantropia, sancţionat cu 10.000 de lei pentru că a administrat unei bolnave tratament fără aprobare scrisă de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a fost anunţat că trebuie să elibereze într-o zi cabinetul unde lucra de 40 de ani.

Medicul Marcel Ionescu spune că a primit decizia de pensionare la 16 februarie, "mi s-a spus că de pe 17 îmi încetează contractul de muncă. A fost o surpiză. Ştiam, într-adevăr, că împlinesc vârsta de pensionare şi tocmai de aceea am depus înainte o cerere prin care să mi se prelungească activitatea în spital până când postul va fi scos la concurs şi ocupat. Plus că aveam sub îngrijire aproximativ 20 de pacienţi, cazuri pe care trebuia să le predau grabnic colegilor", ne-a mărturisit medicul Ionescu.

"Nu ştiu de ce s-a procedat în acest fel"

Doctorul, care a pus bazele oncologiei în Oltenia, bănuieşte că nu a mai fost dorit în spital de către cei din conducerea unităţii medicale: "Nu ştiu de ce s-a procedat în acest fel. Pacienţii au fost preluaţi de către colegii mei, însă normal ar fi fost să ni se dea un timp în care să punem lucrurile la punct, ca medicii care se ocupă acum de aceste cazuri să aibă posibilitatea să fie informaţi despre istoricul pacientului, evoluţia stării de sănătate, tratament, toate aceste date medicale. Pentru că nu am avut altă soluţie, toate acestea au fost făcute în grabă", a adăugat doctorul Marcel Ionescu.

Conducerea spitalului susţine că a procedat corect şi legal, "nu îl mai puteam ţine pe post, în primul rând pentru că împlinise vârsta de pensionare. Cererea de prelungire a activităţii a fost respinsă pentru că posturile sunt oricum blocate", a declarat medicul MihaelaTătaru-Abagiu, managerul Spitalului Filantropia.

Află de AICI mai multe amănunte despre scandalul care a izbucnit la Spitalul Filantropia:

Medici pedepsiţi pentru că au salvat de la moarte bolnavi

"Se îngroaşă gluma. De unde să dau şase salarii?"

Doctorul Marcel Ionescu este în proces cu spitalul după ce i-au fost imputaţi 10.000 de lei pentru că a administrat tratament unei bolnave de cancer fără a aştepta avizul scris al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Oncologul spune că primise aprobare verbală şi că a prescris femeii medicaţie pentru a nu întrerupe cura de citostatice. "Poate că nu am fost disciplinat faţă de respectarea regulamentului, însă mi-am îndeplinit datoria faţă de bolnavă. Am conştiiinţa împăcată", a subliniat medicul sancţionat.

Află cine este femeia pe care medicul a încercat să o salveze:

"Să-l lase în pace! Eram la pământ dacă nu mă ajuta!"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite